Üyeler Görebilir
Marmara Üniversitesi 2. sınıftayım ama staj konusu benim için tam bir muamma yardımcı olursanız sevinirim...Nerede yapabilirm? Neredeki staj daha yararlı olur??
).Her neyse benim asıl düşüncem bu denetlemelerde yer edinip mümkün olduğunca fazla arıtma tesisi hakkında bilgi edinmekti.Staja başladım ve stajımın ilk haftası tam bir fiyaskoydu.Gittiğim en spesifik işletme kebapçıydı
Yeni haftaya başladığımda ilk gittiğimiz yer ise EFES PİLSEN'di.Zaten gittim bir dahada çıkmadım.Belediyenin çevre mühendisine beni efes pilsene stajiyer olarak göndermesi için başının etini yedim.(kadıncağız benden kurtulmak için gönderdi büyük ihtimalle
) Gerçekten güzel bir endüstriyel atıksu arıtma tesisi var.Çok şey öğrendim EFES PİLSEN'de, Allah razı olsun oranın oldukça beyefendi bir çevre mühendisi var Sinan ULUCAK bey... Elinden geldiğince yardımcı oldu sistem hakkında herşeyi anlattı gösterdi, bana kendimi bir öğrenci gibi değilde gerçek bir çevre mühendisi gibi hissetirdi.İki hafta geçtikten sonra o sıralarda Kuyumcukent yeni açılmıştı, oranın atıksu arıtma sistemininde güzel olduğunu duymuştum. Yine belediyedeki Çevre Mühendisi hanımefendiden rica ettim ve Kuyumcukent'in çevre mühendisiyle görüşerek beni oraya gönderdi.Kimyasal arıtmayıda Kuyumcukentte gördüm böylelikle.. Uzun lafın kısası ilk stajımı bu şekilde tamamladım.Sizi sıkmış olabilirim ama paylaşmak istedim bunu sizlerle... Arkadaşıma önerebilceğim staj İSKİ-FERİKÖYDE lab. stajı görmesidir(özellikle atıksu bölümünde,içme suyunda parametre az) İSKİ'de bizzat stajiyerlik yapmış biri olarak söylüyorum.Hem 2. sınıf olman hemde ilk stajını yapacağından dolayı öğreticilik bakımından İSKİ en yararlı kurum bence.
) şahsen temizsuyu önermem her gün arıtma tesisi çıkış suları gelir ve onların analizleri yapılır burada.Atıksu labaratuarı daha faydali olacaktır,en azından atıksu arıtma tesisi çıkış suyu parametrelerini biliyor olmak daha önemli diye düşünüyorum.
ve ayarlayavbiliyorsan özel sektörde yapmanı tavsiye ederim.
yardımcı olursanız cok sevinirim.
)