Tıbbı atık yönetim planı

Üyeler Görebilir
arkadaslar merahaba yıne ben :utan::) tıbbı tık yonetım planları sunulmuyor mu cevre ve sehırcılıge endustrıyel atık yonetım planı gıbı bır yerde su ıfade vardı sunulmuyor dıye bılıyordum.

25.01.2017 tarihli ve 29959 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Tıbbı Atıkların Kontrolü Yönetmeliğine göre, tıbbi atık yönetim planı hazırlanır ve tıbbı planında; tıbbi atık oluşumuna neden olan atık üreticileri ile bunların tıbbi atık miktarları ve geçici depolama sistemleri, tıbbi atıkların toplanması ve taşınmasında kullanılacak ekipman ve araçlar, toplama rotaları, araç temizleme, dezenfeksiyon, kaza anında alınacak önlemler ve yapılacak işlemler, sorumlular, eğitim ve tıbbi atıkların bertarafında uyguladıkları sistemler ile atık işleme tesisinin durma, bakım ve arıza durumlarında tıbbi atığın gönderileceği atık işleme tesisine ilişkin bilgilere detaylı olarak yer verilir. Tıbbi atık yönetim planının süresi 5 yıldır. 5 yıllık süre bitiminden 6 ay önce yenilenen tıbbi atık yönetim planı İl Müdürlüğüne sunulur

Üyeler Görebilir
yeni_çevreci_mrtMerhaba,

Tıbbi atık yönetim planı büyükşehir veya normal belediyede hazırlanmıyorsa il müdürlüğü'ne sunmanıza gerek yok. Çevre görevlisi olarak hazırlayıp yetkiliye kaşe imza yaptırın hastanede çevre dosyasında olsun sıkıntı çıkmaz. Her yıl güncellemek şart onuda not düşeyim.

İlgili yönetmelik tamda
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
ve yönetmelikteki ilgili kısmıda yazıyorum buraya;

BEŞİNCİ BÖLÜM
Diğer Hususlar
(2) Büyükşehirlerde büyükşehir belediyeleri, büyükşehir belediyesi olmayan yerlerde ise belediyeler, tıbbi atık yönetim planı hazırlar ve il müdürlüğüne sunar. Bu Yönetmelik gereği hazırlanan;
a) Tıbbi atık yönetim planında; tıbbi atık oluşumuna neden olan atık üreticileri ile bunların tıbbi atık miktarları ve geçici depolama sistemleri, tıbbi atıkların toplanması ve taşınmasında kullanılacak ekipman ve araçlar, toplama rotaları, araç temizleme, dezenfeksiyon, kaza anında alınacak önlemler ve yapılacak işlemler, sorumlular, eğitim ve tıbbi atıkların bertarafında uyguladıkları sistemler ile atık işleme tesisinin durma, bakım ve arıza durumlarında tıbbi atığın gönderileceği atık işleme tesisine ilişkin bilgilere detaylı olarak yer verilir.
b) Tıbbi atık yönetim planının süresi 5 yıldır. 5 yıllık süre bitiminden 6 ay önce yenilenen tıbbi atık yönetim planı il müdürlüğüne sunulur.
c) Tıbbi atık yönetim planında değişiklik olması halinde il müdürlüğü değişiklik tarihinden itibaren 1 ay içerisinde bilgilendirilir. İl müdürlüğünün gerekli görmesi durumunda tıbbi atık yönetim planı yenilenir.
ç) Tıbbi atık yönetim planı, belediyenin internet sitesinde yayınlanır.