Tehlikeli atık gönderimi hak.

Üyeler Görebilir
Herkese Merhaba,

Sormam gereken konu şu; tehlikeli atık gönderimi yapılacak, ancak bu sefer şirket içerisinde atık miktarını ölçme imkanımız malesef yok. Atıkları verdiğimiz yerde tartımı yapılsın dedik. Bunun için MOTAT sisteminde "en yakın kantardan girilecek " işaretlememiz yeterli midir? Yada bu açıklama atığı alan firmada ölçülecek anlamına mı gelmektedir.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Üyeler Görebilir
bir de, ben arkadaşlara ek olarak bir şey eklemek istiyorum. MoTAT üzerinden sisteme atığın alındığı yer yani firmanızdan sisteme girilmesi lazım diye biliyorum. yani kantara nerede girerse girsin sistem üzerinden atığın alındığı sizin firmanızın olduğu adresten girmesi lazım. eğer ben yanlış biliyorsam lütfen beni düzeltin. belki bilmediğim hususlar olabilir
bu arada @betül akkuş hanımın dediği gibi sonradan düzeltme yapıldığı durumlarda fark eder mi bilemiyrum

Üyeler Görebilir
Günaydın sevgili meslektaşlarım. limanlardan tehlikeli atık çıkışı yapılırken il çevre müdürlüğü ile oluşturulan komisyonda kimler oluyor. bilgisi olan yardımcı olabilir mi? mevzuatta bu konuda net bir bilgi bulamadım. tecrübesi olanlardan yardım rica ediyorum

Üyeler Görebilir
Merhaba,

Bildiğim(yinede konuyla ilgili bilgisi olanların yorumunu almakta fayda var) kadarıyla limanlar atık kabul lisansı alıp, gemilerden aldıkları tehlikeli atıkları MoTAT üzerinden normal tesisler gibi bertarafa veya geri kazanıma gönderiyorlar. İl müdürlüğü ne için komisyon oluşturuyormuş merak ettim.