• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikeli Atık Geçici Depolama İzni

Murat H. Ünsal

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Eylül 2011
Firma
xxx
bununla ilgili bilgi verebiliecek var mi acaba? Sigorta gerekliymis bu sigorta nasil yapitirilmali? Bu izin icin herhangi bir belge gerekli mi baska? Dilekce ornegi mevcut mu? Neler yapılmali yine sıkıştım kaldım. Yonetmelikte goremedim cunku.
 
Öncelikle Merhaba ;

Bu konu başlığının detaylarını daha önceden forumda tartışmıştık. Sigorta konusunu Buradan Aratarak bakabilirsin. Tehlikeli - Tehlikesiz Geçici Depolama alanı olarak da ben yeni yaptığımız bir örneği paylaşmak istedim. Aklında bir şeyler canlandırabilmek adına ; daha çevre il müdürlüğünün onayına sunmadık bir kaç eksiği kaldı. Ama il müdürlüğünden geldiklerinde ince bir kaç noktaya hassas olarak dikkat ediyorlar. Birincisi levhalar , ikincisi su geçirimsizliği... Bu hem içten dışa hemde dıştan içeriye hiç bir şekilde su geçişinin olmaması gerekiyor. Bu yüzden tehlikeli atık depolama kısmına özellikle beton üstüne geçirimsiz izolasyon ve onun da üstüne koruma betonu yaptıktan sonra kör kuyu yaptık ve son olarak asma kilit :) Bu detaylar konusunda denetime gelen kişiler hassas olduğunu paylaşmak istedim(Yangın tüpünü de unutmamak gerek :)). Herkese iyi forumlar.
 

Ekli dosyalar

  • DJI_0005.JPG
    DJI_0005.JPG
    2.9 MB · Görüntüleme: 140
  • IMG_1654.jpg
    IMG_1654.jpg
    2.4 MB · Görüntüleme: 144
  • IMG_1655.jpg
    IMG_1655.jpg
    2.3 MB · Görüntüleme: 139
  • IMG_1657.jpg
    IMG_1657.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 143
  • IMG_1658.jpg
    IMG_1658.jpg
    2.7 MB · Görüntüleme: 135
Son düzenleme:
Merhaba,
Tehlikeli atık geçici depolama sahasında tarih, atık kodu, giriş tarihi gibi bilgileri içeren bir form bulundurmamı istediler. Elinde örnek form olan var mıdır?
 
Merhabalar ;
Benim kullandığım dosyayı ekte sizinle paylaştım. Ben bu evrakla imza altına aldıktan sonra aylık hazırladığım raporla dosyalıyorum. Fatura,miktarları,resimler vb ...
 

Ekli dosyalar

  • Waste Tracking Form - muSon.xlsx
    43.8 KB · Görüntüleme: 47
Merhabalar kurulumu yapılan piroliz tesisinde çalışmaya başladım ve bu ilk işim. Tesis daha faaliyete geçmedi, bu aşamada çevre konusunda neler yapmam gerekir nereden başlamam gerekir. Yeni bir tesis olacağı için geçmişe dair bilgi belge birşey yok elimde yardımcı olursanız sevinirim. Mesela AYP planı geçmiş şimdi ve gelecek verilerden oluşuyor geçmişe ait bilgi yok ne yapmam gerekir ?
 
Cansu Hanım Merhaba,
İlk başta Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne tesisin ÇED görüşü yoksa ÇED görüşü için başvuru yapmalısınız. Daha sonra il müdürlüğü uygunluk yazısı için tesisin fiziksel şartlarını sağlayın ve bunun için Çevre ve Şehircilik Bakanlığının sitesinde gerekli belgeler mevcuttur. Kapasite raporu vb. belgeleri de çıkartmanız gerekmektedir. Bir de proses sonucu oluşan tehlikeli ve tehlikesiz atıklar için geçici depolama alanı yapmanız gerekmektedir. atık yönetim planı için siz tahmini atık miktarları yazacaksınız. Diyelim ki 2019 yılı için hazırlayacaksınız. Diyelim ki 15 01 10 kontamine ambalaj atığı için bu sene 0 yazarsınız ancak sonraki üç yıl için 10 kg yazabilirsiniz. Bir tesiste çevre mühendisinin yapması gerekenlerle ilgili çalışmalara Çevre ve İSG çalışmaları adresinden ulaşabilirsiniz.
 
@Cansuu B. Merhabalar öncelikle;
EÇBS firma ve tesis kaydı
Çevre Mühendisi olarak atama işlemi (EÇBS)
Kanal Bağlantı Belgesinin alınması
ÇED yazısının alınması
Çevre İzin Belgesinin alınması gerekmektedir.

Yukarıda sıralananlar genel kapsamda alınması gerekenler. Aylık raporun tutulması, iç tetkik raporunun alınması, eğitim verilmesi, eayp hazırlanması gibi belirli periyotlarla yapılması gerekenlerde bulunmaktadır.
 
tehlikeli atık geçici depolama yeri ayarlamanız lazım ( aynı şekilde tehlikesiz atıklarınız için de )
yeni bir tesis olacağı için geçmişe dönük bilgi sunamayacaksınız, bu durumu anlayışlakarşılayacaklarını düşünüyorum
veriler için bu işi daha önceden yapmış tecrübeli mesai arkadaşlarınız var ise; hani üretime ne girer ne çıkar ürün ne olur atık olarak ne çıkar (varsa yan ürün hakkında bilgi alabilirsiniz) bu bilgileri onlardan alabilirsiniz.
benim aklıma gelen bilgileri paylaşmak istedim, daha tecrübeli ve bilgi sahipi arkadaşlarda yazarlarsa, bende öğrenmiş olur sevinirim
 
Atık yönetim planında oluşan ve/veya oluşabilecek atıkları ve tahmini miktarları istiyorlar. Kübra Hanım ve Yenicevreci arkadaşlarımızın dediklerine katılıyorum. Tehlikeli ve tehlikesiz atıkları ayrı ayrı yapabilirsiniz. Tehlikeli atık alanı üstü ve yanları kapalı olmak zorunda. Tehlikesiz atıklarda böyle bir zorunluluk yok ancak yağmur vb. durumlara karşı üstünü kapatmanızda fayda olacak.
 
@Mert Uğraşkan bu hali ile denetimden geçebildiniz mi, gönderdiğiniz fotoğraflardan sonra değişiklik yapmanızı istediler mi
bu fotoğrafları örnek fotoğraf olarak alabilir miyiz, bu fotoğrafta ki görüntülere ek olarak ne yapmamızı tavsiye edersiniz, paylaşımınız için şimdiden teşekkür ederim
 
@yeniçevreci Merhabalar, benim bildiğim temel olarak
Beton zemin üzerinde
Üstü kapalı
Yangın söndürme cihazının bulunması
Depolama alanın kilitli olması
Yetkili kişinin ismi soyisminin telefon numarasının yer aldığı levhanın asıl olması
Talaş vb. gibi absorban maddenin bulunması
Üretimde çıkan her atığa ait atık kodunun depolama alanının içerisinde yer alması ve altında ilgili konteynerin bulunması
Kör ızgara kanalı veya tavanın olması (yağın betona sızmaması için)
 
@yeniçevreci , @kubraeren 'in dediği maddeler kesinlikle doğru. Benim yaptığımda,beton üzerine tehlikeli alan için havuz ve araya katman olarak yalıtım yaptırdım ve kör kuyu oluşturdum.Sorunuza gelecek olursam ;

-Saclarda ki bağlantı yerlerinde ki boşlukları slikonla doldurulmasını istediler(halbuki yağmur suyunun içeri girmesi imkansız)
Geri kalan her şey vardı. Atık kodları,personel iletişim numarası,yangın tüpü,kilit,yağmur geçirimsizliği,döküntü kitlerinin varlığı. Fotoğrafta görülen örnek bir geçici atık alanı olarak değerlendirilebilir. Çizimini de seninle paylaşmak istedim yardımcı olacaktır.
 

Ekli dosyalar

  • Tehlikeli atık sahası çizim..pptx
    36.2 KB · Görüntüleme: 88
Üst