Toplama ayırma tesisleri danışmanlık firmaları ile çalışmak zorunda mı?

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim (6e1c)
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
Geçici faaliyet belgesi almak isteyen bir toplama-ayırma tesisi bir Danışmanlık firması ile çalışmak zorunda mı? Bünyesinde çalıştırdığı bir Çevre Mühendisi Danışmanlık firmasının yaptığı işlemleri yapabilir mi? Geçici faaliyet belgesi almak için gerekli şartları Danışmanlık firması olmadan tamamlayabilir mi?
 
Üyeler Görebilir
ATIK ÖN İŞLEM VE GERİ KAZANIM TESİSLERİNİN GENEL ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK ile birlikte, bliyorsunuz ki toplama ayırma da bir ön işlem olarak netleştirildi. Bu demek oluyor ki toplama ayırma belgeleri e-izin sistemi üzerinden alınacak. Çok yakın zamanda Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği değiştirilerek, bu durum daha da netleşecek. Toplama ayırma belgeleri, tıpkı çevre izin süreçleri gibi iki aşamadan oluşacak. GFB alınacak sonra ruhsat ile birlikte toplama ayırma belgesi çevre lisansı verilecek.
 
Üyeler Görebilir
Sıcak Bilgi: Bakanlıkta bugün elde ettiğim bilgiye göre Toplama ayırma tesisleri ek-2 olacak ve danışmanlık hizmeti almak zorunda kalacak.
 
Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Tehlikesiz atık toplama ayırma tesisleri artık ambalaj atıklarını alabilecekler mı?
 
Üyeler Görebilir
Anonim (4c44)Diğer benzer konularda da soruldu. Mevcut belgesi varsa süre bitimine kadar belgedeki atık kodlarını alabilir. Yeni belge alacaksa yada mevcut kodlarına ek olarak ambalaj atıklarını da almak istiyorsa gerekli şartları sağlayarak yeni belge başvurusu yapacak sonrasında belgesinde bulunacak bütün kodları alabilecek.

Kısacası mevcut belgeleri ile ambalaj atığı alması yasak.
 
Üyeler Görebilir
  1. Tip 1 ve Tip2 de çevre müh. çalıştırma zorunluluğu var.
  2. Eskiden Tip3te de çevre müh. çalıştırma zorunluluğu vardı artık yok. Danışmanlık yeterli. Ya danışmanlık ya çevre müh.
  3. Toplama ayırmalar birleştiği için eski TAT'lar için de yukarıdaki maddeler geçerli.
  4. Yalnızca tek türde atık için toplama ayırma lisansı alacak olanlar için Danışmanlık yeterli. Ya danışmanlık ya çevre müh.
 
Üyeler Görebilir
Murat TÜYLÜmerhaba size bir kaç sorum olacak yanıtlarsanız çok sevinirim ,
toplam kapalı alanımız 1340 m2 günlük ayırma kapasitemiz 1.446 m3/gün bu durumda tip 2 mi oluyoruz.
Tek türde atık toplama derken neyi anlamamız gerekiyor. Mesela belediyelerle çalışırken karışık olarak atıklar toplanıyor bu tek tip değildir. Yanlış mı anladım ?
 
Üyeler Görebilir
CEREN ÇermikYönetmeliğe göre Tip3 oluyorsunuz. Eskiden de tip3tünüz zaten. Tek türde dediğim ambalaj atığı ile tehlikesiz atık toplama ayırma kavramı birleşti tek TAT oldu demek istedim.

1) Toplam alanı en az 3.000 m2 olan ve en az 2000 m3/gün ayırma kapasitesine sahip olan tesisler 1.Tip Toplama Ayırma Tesisi olarak,
2) Toplam alanı en az 2.000 m2 olan ve en az 600 m3/gün ayırma kapasitesine sahip olan tesisler 2. Tip Toplama Ayırma Tesisi olarak,
3) Toplam alanı en az 1.000 m2 olan ve en az 100 m3/gün ayırma kapasitesine sahip olan tesisler 3. Tip Toplama Ayırma Tesisi olarak,
 
Üyeler Görebilir
Merhaba Toplama ayırma tesisleri için yeni başvuru nasıl gerçekleştirebilirim?
 
Üyeler Görebilir
Üst