TOPLAMA AYIRMA TESİSİ TAT BİLDİRİMLERİ

Üyeler Görebilir
Merhabalar Toplama ayırma tesisinde çalışmaya başladım GFB mizi 29 Martta aldık. Belediyeyle sözleşme yapmadık TAT Bildirimi yapmam lazım Girişlerim çok azken çıkışlarım çok fazla bunu nasıl dengeleyebilirim giriş faturaları toparlayamadım gider pusulası nedir kimlere kesilir ambalaj alındı makbuzu nedir kimlere nasıl kesebilirim acil dönüş yapan arkadaşlar olursa sevinirim. @Olgaç Sürmelihindi

Üyeler Görebilir
@aysun4491
Merhaba öncelikle işiniz hayırlı olsun. Ambalaj alındı makbuzu belediye sınırları içerisinde yer alan market vb. Yerlere kesilir. Gider pusulası ise sokak toplayıcılarından alınan atiklara kesilir. Bunu yapan var ama sokak toplayıcılarından atık almak yasak. Il çevre yakalarsa cezai işlem uygular. O yüzden bu yöntemi uygulamayın. Giriş ve çıkış işlerine gelecek olursak; siz ambalaj atıklarını nerden alıyorsunuz? Çıkış faturası çok kesmeyin ve biraz stok biriktirdim.

Üyeler Görebilir
Teşekkür ederim Olgaç Bey. ambalaj atıkları sokak toplayıcılarından geliyor yoğun olarak ve ayrıca lisans almamış toplama ayırma yapan yerler den de geliyor ben onlara gider pusulası kesip gösteremem mi şimdi üç sanayi bölgesinde kestiğim faturalar mevcut lakin onlardan gelen mal tonaj olarak yetersiz ne yapacağımı şaşırdım ne yapmalıyım sizce?

Üyeler Görebilir
@aysun4491
Sokak toplayıcılarından almak yasak. Atık üreticilerinden alabilirsiniz. Çünkü faturalar sisteme yüklendiğinden dolayı sıkıntı yaşanabilir. Ama bazı il çevre gider pusulasını kabul ediyor. Sizin il çevre müdürlüğü ile konuşun ama sokak toplayıcılarından aldığınızı söylemeyerek. Mümkün olduğunca atık üreticilerinden alın ve faturalı iş yapın.

Üyeler Görebilir
Sokak toplayıcılarından aldığınız atıkları Tehlikesiz atık olarak değerlendirebilirsiniz.

19 12
Başka Bir Şekilde Tanımlanmamış Atıkların Mekanik Arıtımından (Örneğin Ayrıştırılması, Ezilmesi, Sıkıştırılması, Topak Haline Getirilmesi) Kaynaklanan Atıklar
19 12 01
Kağıt ve karton

Üyeler Görebilir
benimde ambalaj bilgi sisteminden haberim yok işe yeni başladım ve ek7 b ye ne yazılır stok ve fire miktarı nasıl hesaplanır ambalaj cinsi olarak plastik ve petin cinsi ne diye bi haberim yardımcı olur musunuz @Olgaç Sürmelihindi

Üyeler Görebilir
@serhanmaden 20 01 40 metaller kod ile aldığım fabrika atıklarını TAT proseslerinde R12 ile 19 12 02 demir metali olarak çıkış yapıyorum. bana mantıklı olan bu geldi. herhangi bir sıkıntı olur mu ?