• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tutkal çözdürücü kimyasal

Çağlar B.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Nisan 2019
Firma
yok
Bir Atıksu Arıtma tesisinde, atıksuda yoğun şekilde mürekkep ve tutkal bulunmakta ;

# Koagulasyon yapabilmek icin tutkali çözündürmek istiyorum , fakat asetona yakın hangi kimyasal ile bunu sağlayabilirim bilgisi olan yardımcı olabilecek varmi acaba ?
 
Son düzenleme:
Yardım lütfen
 
Çağlar B.Çağlar Bey Merhabalar,
Çok zor bir su gerçekten, buradan yazılı olarak destek olmak isterdim ama maalesef su üzerinde çalışma yapmadan sizlere yanlış bir bilgi verip hem zamanınızı hem de arıtma tesisinde bir soruna sebebiyet vermek istemiyorum. Bu konularla alakalı olaraktan bir firmada teknik satış mühendisi olarak çalışmaktayım. Aynı zamanda Çevre Mühendisiyim. Mail adresi yada telefon numarasını burada paylaşmak doğru olur mu bilmiyorum. Site yetkilileri bu konuda bir mahsuru olmadığını söyler ise iletişime sizinle iletişime geçip yardımcı olmak isterim. Daha sonrasında ise site içerisine de nasıl çözebildiğimiz konusunda bir yazı da beraber yazabiliriz.
 
Bence tutkalı suda çözmeye çalışmak tutkalı sudan ayırmaktan daha zor ve pahalı bir işlem olabilir ki çözünmüş halinin daha iyi koagüle olacağının garantisi de yok. Doğrudan tutkallı suyu koagülasyonla çöktürmeyi ya da flotasyon gibi bir yüzdürme yöntemiyle almayı denediniz mi?
 
Adem PiştofoğluAdem bey yine cok teşekkürler tavsiyenize uyacağım, tesiste tutkallı su ve mürekkep koagulasyon oncesinde dengeleme tankinda birleşmekte bu sebeple atıksu karışım numunesiyle jar testi yapıyorum , birde tutkallı atık suyu 50 oranında distile ile seyreltip tekrar jar testi yapacağım belki böylece koagulasyonu sağlayabilirim diye umut ediyorum.
 
Üst