Yeni kurulan bir paket arıtma tesisinde biyolojik arıtım için gerekli şeyler nelerdir?

Üyeler Görebilir
Hayırlı akşamlar sorumdan da belli olacağı üzere konuya hiç hakim değilim birkaç sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim.

Biyolojik arıtım yapmak için bakteri aşılaması yapılması gerektiğini biliyorum, fakat biyolojik arıtım için başka bir şey yapmam gerekli mi mesela kimyasal ekleniyor mu biyolojik arıtımaya? Çünkü paket arıtma; ızgara+biyolojik arıtma+ultrafiltrasyon+ters ozmoz şeklinde. Son olarak aşılamayı vidanjörlerle belediyeden mi yapsam iyi olur yoksa hazır bakteri solüsyonu önerir misiniz?
 
Üyeler Görebilir
Yardımcı olabilecek yok mu hiç? Biyolojik arıtmaya blowerlarla oksijen vermekten başka dışarıdan bir şeyler ekleniyor mu?
Birde bu aylarda aşılama yapılır mı ?
 
Üyeler Görebilir
Paket arıtmayı hiç devreye almadım ancak cevapsız bırakmamak adına yanıt vereyim.

Aşılama sonrasında klasik sistemlerde bir kimyasal verme zorunluluğu, ihtiyacı yoktur. Mikroorganizmaların hayatta kalması için gerekli besinler atık sudan geliyorsa elbette. Azot, fosfor içermeyen bir atık su arıtıyorsanız mikroorganizmaları beslemek için azot-fosfor içeren gübreleri havalandırma havuzuna atarak mikroorganizmaları beslemeniz gerekebilir.

Bazı arkadaşlar hazır bakteri aşılarının daha hızlı sonuç verdiğinden bahsediyor. Ancak doğru seçim yapmak gerekir. Atık su karakteri sizinle çok yakın olan bir arıtmadan aşılama için vidanjörle de aşı alabilirsiniz.
 
Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
süleymannMevsim elbette canlı faaliyetlerini etkiliyor ama aşılama yapmaya engel değil. Zaten ufak bir paket arıtma tesisi, bir sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum. Aşının tutma süresiyle ilgili maalesef bir şey diyemiyorum. Aşılama sürecine şahitlik edemedim. Ancak ciddi bir süre beklemek gerekebilir evet. Kapasiteyle alakalı. Büyük bir tesiste 1-2 ay, ufak bir arıtmada belki 1-2 hafta. Emin değilim.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Üyeler Görebilir
Merhaba arkadaşlar, bu başlığın altında uygun olur mu bilmiyorum. evsel bir atıksu için AKM ve KOI oranına ilişkin bir bilgi literatürde var mıdır?
 
Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
pirimidin@pirimidin çok teşekkür ederim. bağlı bulunduğum organize sanayi bölgesinin AKM ve KOI değerlerimi kayda geçirirken yanlışlık yaptıklarını düşündüğüm için analizin tekrarlanmasını ve KOI nin AKM den düşük olmaması gerektiğini söyledim ( aynı noktadan 6 yıldır yapılan analizlere göre) onlar da literatürde böyle bir bağlantı olmadığını söylediler ve cezayı yemiş bulundum :)
 
Üyeler Görebilir
pirimidinşöyleki sınır değer AKM de 400 KOI de 1000, yemekhanede yağ tutucudan çıkan sudan numune alınıyor bölge müdürlüğü tarafından, üstelik yağ tutucu temizliği her gün yapılıyor, gelen sonuç KOI:33 AKM:556
6 yıllık ölçüm sonuçlarında bir ilk, defalarca görüştüm, aynı numuneden tekrar analiz yaptılar sonuç aynı dediler, ceza kesip gönderdiler, ben de itiraz yazısı yazacağım, burdan da sizlerin fikirlerinizi almak istedim.
 
Üst