Yeni Mühendis

Üyeler Görebilir
Merhabalar ,
Bu yıl Temmuz gibi okulumdan mezun olacağım.Okulumda edindiğim bilgiler ile mesleki hayatımda tesis tasarım,projelendirme alanında ilerlemek istiyorum. Autocad bilgim mükemmel değil ama kendimi geliştirmek için uğraşıyorum.Benim sorum şu mezun olunca proje firmalarına nasıl girebilirim ? Genellikle gördüğüm hepsi tecrübeli adaylar istiyor.Yoksa başka bir tercih olan çevre görevlisi olarak mı devam edeyim?Kafam çok karışık bu konuda bana yardım edebilirseniz çok sevinirim.İyi günler dilerim.

Üyeler Görebilir
@Gamze Sığırcı

Merhaba Gamze Hanım,

Herkesin hayalinde proje firmalarında çalışayım, arıtma tesisi tasarlayalım vb. ama hayat gayesi insana nereye sürükleyeceğini bilmiyor. Çevre Görevlisi danışmanlık yapmak insanın ufkunu çok açıyor, hemen hemen bütün sektörlerin proseslerine hakim oluyorsunuz. Bu hakimlik her yönden arıtmasından bacasına çıkabilecek atıklara kadar kendinizi geliştirme ihtimaliniz oluyor. Bu aşama çok önemli iyice düşünmeniz gerekmekte. Projeler firmalarında iyi derece yabancı dil istenmekte. Burada en önemlisi her şeyde olduğu gibi tanıdığınız var ise hemen güzel işler de çalışırsınız, yoksa çok çabalamanız gerekmektedir.