Eeyy ek maddesi yorumlama

Üyeler Görebilir
Merhaba,
Endüstriyel emisyonların yönetimi yönetmeliği ek-1 6.7 maddesi organik solvent kullanan tekstil sektörlerini kapsayan bir madde mi yoksa bahsi geçen işlemlerden herhangi birini yapan her sektörü mü kapsamaktadır? Biz ambalaj imalatı sektörüyüz ambalajlarda boyama işlemi yapıyoruz , söz konusu maddede boyama geçiyor o yüzden biz tabi miyiz mesela? yorumu olan varsa paylaşabilir mi, maddeyi görüntü olarak ekliyorum.
 

Ekli dosyalar

  • eeyy ek-1.webp
    eeyy ek-1.webp
    23 KB · Görüntüleme: 46
Üyeler Görebilir
Arkadaşlar şu an mevcutta çevre izin veya çevre izin ve lisans belgesi olan işletmeler syd belgesi almak için yükümlülüğü yok mu.? Çevre izin yenileme aşamasında syd belgesine başvurulmalı diye algıladım ama.? fikri olan var mı?


Geçiş dönemi

GEÇİÇİ MADDE 1-
(1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte faaliyette olan veya çevresel etki değerlendirmesi mevzuatına göre başvurusu bulunan SYD belgesi alacak tesislerin işletmecileri, çevre izin ve lisans belgesinin düzenlenmesini takiben en geç doksan gün içerisinde bu Yönetmelik kapsamında istenen bilgi ve belgeleri Bakanlığa ibraz etmekle yükümlüdür.
 
Üyeler Görebilir
Ecrin.Merhaba, sizin bahsettiğiniz madde, yönetmelik kapsamında SYD belgesi alması gereken ancak henüz çevre izin lisans belgesi almamış tesisler için diye yorumluyorum. "Çevre izin ve lisans belgesinin düzenlenmesini takiben en geç doksan gün içerisinde bu Yönetmelik kapsamında istenen bilgi ve belgeleri Bakanlığa ibraz etmekle yükümlüdür" diye düşünüyorum.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Üyeler Görebilir
arkadaşlar tesisimin aktif çalışıyordu, mevcut ve geçerli ÇİL vardı fakat 1/3 oranından fazla kapasite artışı olduğu için yenileme başvurusu yaptık ve süreç devam ediyor şimdi tesisim EEY'ndeki hangi maddeye giriyor ben emin olamadım.?? yeni ÇİL'İı aldıktan sonr 90 gün içinde mi yoksa 2028de mi syd belgesi alınmalı?

(1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte faaliyette olan veya çevresel etki değerlendirmesi mevzuatına göre başvurusu bulunan SYD belgesi alacak tesislerin işletmecileri, çevre izin ve lisans belgesinin düzenlenmesini takiben en geç doksan gün içerisinde bu Yönetmelik kapsamında istenen bilgi ve belgeleri Bakanlığa ibraz etmekle yükümlüdür.
(2) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte faaliyette olan veya çevresel etki değerlendirmesi mevzuatına göre başvurusu bulunan tesisler 31/12/2028 tarihine kadar en az F seviyesinde, 31/12/2030 tarihine kadar ise en az D seviyesinde SYD belgesi almakla yükümlüdür
 
Üyeler Görebilir
Arkadaşlar, bu konuda yanlış bir yorum yapıldığını düşünüyorum. Mevcutta çevre iznine sahip olmak, SYD yükümlülüğünü ertelememektedir. Yönetmelik uyarınca, yürürlük tarihinde faaliyette olan tesislerin 90 gün içinde kayıt/başvuru yapması gerekiyor. Bu başvurunun ardından 2028’e kadar en az F seviyesi, 2030’a kadar ise en az D seviyesi SYD belgesinin alınması zorunlu şeklinde yorumluyorum. Yönetmelik, “mevcut izni olan tesisler 2028’de başvursun” demiyor; aksine belgelendirme ve MET uyum süreçleri uzun olduğu için sürecin erkenden başlatılmasını öngörüyor diye düşünüyorum. Bu nedenle mevcut izni bulunan tesislerin de yürürlük tarihinden itibaren 90 gün içinde sisteme dâhil olması ve süreci başlatması gerektiği doğrultusundayım. Yönetmeliği defalarca inceledim ve doğru yorumun bu şekilde olduğunu düşünüyorum.
 
Üst