Çevre danışmanlık firması açmak

Üyeler Görebilir
Çevre danışmanlık firması kurmaya çalışıyorum. "ÇEVRE GÖREVLİSİ, ÇEVRE YÖNETİM BİRİMİ VE ÇEVRE DANIŞMANLIK FİRMALARI HAKKINDA YÖNETMELİK" MADDE 9 ve MADDE 11 de yeterlilik belgesi almak için şartlar belirtilmiş.

-En az 3 çevre görevlisi istihdam edilmesi gerekmektedir (3 yıl tecrübeli, 2 yıl tecrübeli, tecrübe aranmayan).
-Şahız şirketlerine yeterlilik verilmez.

Ancak yönetmelikte net bir şekilde belirtilmemiş bir durum var. Yeterlilik için istihdam ettiğim, benim dışımdaki 2 çevre görevlisi şirkete ortak olmak zorunda mı? ya da belirlediğim kişiler üstüne şirketi kurup istihdam ettiğim çevre görevlilerini resmi gazetede 30 gün içerisinde yayınlayarak yeterliliği alabilir miyim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Üyeler Görebilir
Ortak olma diye bi durum yok sadece ltd olacak aile şirketi yap kur firmanı :)
(belge kullanma) Allah hayırlı eylesin kazancın da bol olsun inşallah.

Üyeler Görebilir
Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde LTD ŞTİ kurmaya haiz kişi/kişilerin oluşturduğu teşekkül üzerine Çevre Danışmanlık Firması açılabilir.
Çevre Danışmanlık Yeterlik Belgesi alma şartı ise;
2 Tanesi Çevre Mühendisi olmak koşulu ile en az 3 Çevre Görevlisi ile sağlanabilir.

Çevre Danışmanlık Firması nitelikleri ise
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
belirtildiği üzere yönetmelikte açıkça anlatılmıştır.

Hayırlı olması temennilerimle.

Üyeler Görebilir
peki 3 yıl tecrübeli ve 2 yıl tecrübeli çevre görevlisinin belgesi ile birlikte mi bu tecrübeyi yapması gerekiyor, yoksa sadece çevre mühendisi olarak olması yeterlimi yönetmelikte o kısım biraz kafa karıştırıcı sanki.