Çevre izni yenileme

Üyeler Görebilir
arkadaşlar merhaba çevre iznimizin 5 yılı dolmak üzere ocak 2025 te bitiyor teknik uygunluk raporunu aldım yönetmeliği okuduğumda yenilemelerde Geçiçi faaliyet belgesine gerek duymaksızın yenileme işlemine başlat diyor emin olmak için sizlere de sormak istedim . Geçici faaliyet belgesine başvurmadan çevre izni süre bitimi olarak mı ? süreci devam ettirmeliyim saygılarımla

Üyeler Görebilir
Mert_keskinMerhaba, bahsetmiş olduğunuz konu ile ilgili "Çevre İzin/Lisans Belgesi"ni güncellemek için izin belgesinin bitiş tarihinden 180 gün önceye kadar EÇBS-Eizin sisteminden "İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısı"nı almış olmanız gerekir. Bu yazıyı aldıktan sonra 180 günlük süreyi aşmadığınız taktirde Geçici Faaliyet Belgesi almadan, Çevre İzin/Lisans Belgenizi yenileyebilirsiniz. Bahsettiğiniz Teknik uygunluk raporu hangi konu ile alakalı? Konu ile ilgili biraz daha net bilgiler verirseniz yardımcı olayım.

Üyeler Görebilir
Merhabalar. Firmanın 2027 ye kdr geçerli ÇİL varken, 1/3 oranında kapasite artışından dolayı ÇİL yenileme sekmesinden devam ettim bende İMU 'u aldım. ama yönetmelik gereği; "MADDE 11 Çevre izin belgesi yenileme başvuruları, geçici faaliyet belgesi süreci uygulanmaksızın 9 uncu madde kapsamında yürütülür." diye belirtildiği halde firmama verilen İMU'nun son paragrafında ivedilikle GFB'ye başvurun yazmaktadır. Gelen memurda bu birime yeni geçti neden böyle yazıyor dediğimde o metnin otomatık geldiğini kendisnn yazmadığını belirtti. daha aşamaları bile bilmediği için bir yönlendirmede yapamıyor. Fikri olan veya aynı durumu yaşayan var mı acaba?

Üyeler Görebilir
Merhabalar, Tesisimizin başvuru işlemleri teknik sıkıntılar yüzünden 180 günün içerisinde başladığı için, İMUY başvurusu ile başladık. Değerlendirmeler sonucu eksiklik yazısı geldi. Çok ciddi zaman alacak talepleri oldu ve izin bitim süresi 16/10/24 tarihine de yetişmesi çok zor. Bu durumda süreç nasıl ilerler?