Çevre Mühendisliği eğitimi kapmasında aldığımız dersler teknik açıdan gerçekten yeter

Üyeler Görebilir
Çevre Mühendisliği eğitimi kapmasında aldığımız dersler teknik açıdan gerçekten yeterli mi?

Üyeler Görebilir
örneğin okulda yaptığımız su temini-kanalizasyon porjelerimiz,içme suyu projelerimiz,atıksu tesis tasarımı projelerimiz piyasada ne derce etkili? ne kadar fayda sağlıyor? gerçekten birebir örtüşüyor mu? yoksa sadece belli kabüller yapılıp sadece 4 işlem den mi oluşuyor? bunu burda tartışmak istiyorum

Üyeler Görebilir
Belli kabuller yapıp birkaç formül uygulamaktan ibaret bence. Okullardaki projelerde hiçbir zaman süpriz olmuyor kafa yoracak birşey olmuyor. Çözüm üretmek değil teoriyi uygulamaya çalışmak ön planda. Aynı zamanda projeler sadece hesaptan ibaret değil çizim yapmakta çok gerekli fakat ne kadar çizim yaptırılıyor tartışılır. Neden böyle peki ? Bunada hocalarımız karar versin.

Üyeler Görebilir
içme suyu projesinde ve atıksu tesis tasarımı projeleri gerçektende benim öyle oldu.kabüllerin veya örnek projelerin üzerinden gecerek tasarım yaptık.. yani işin sadece hesap makinasıyla yapılan kısmını öğrenmıiş olduk bu cok uzucu bir durum.üniversiteler piyasaya daha da yaklaştırılmalı bu şelkilde vasıfsız mühendisleri yetiştirmenin önüne geçilebilir.Hocalarımız bu konuda neler düşünüyor acaba?

Üyeler Görebilir
fakat SDÜ İnşaat mühendisliği bölümü hocalarından Sn Yrd.Doç.Dr Hüsnü Demirpençe hocamız bizi su temini kanalizasyon projesinde (gerçekle bire bir aynı gerçek degerler,yöntemler ve paftalar kullanıldı) herseyi ögrendim.3 ay boyunca cok uğrastım fakat suan elimde yapablieceğim bir iş imkanı oldu.gecelerce uyumayıp proje nasıl yapılır ögrendim.sorumluluk ve zaman kavramlarını bu projede öğrendim..

projemi çevre mühendisliği dersleri bölümünde paylaştım ..

Üyeler Görebilir
ilk okul, orta okul, lise ve üniversitede alınan eğitimler bence jesinlile yeterli değildir. bu yetersizlik dershane ve özel derslerin nasılda rövaşta olmasından anlaşılır. önemli olan kendimizi geliştirmektir. okullarda alınan bilgiler sadece bir başlangıçtır.

Üyeler Görebilir
her şeye yetişmek de bir Türkiye de olan bişi yurt dışında herkes sadece bir konuda uzman bilmediği konu hakkında konuşmuyorlar bile. bizde her şeyi bilicez diye bir anlayış var...

Üyeler Görebilir
ewt birkaç mühendisin yapması gereken seyi tek bir mühendise yukluyolar.sonuç olarakta en cok seyi bilen alınıyo işe ....