Çi̇l eksikliği hk.

Üyeler Görebilir
Merhabalar,
Kapasite artışımızdan dolayı ÇİL yenilemeye şubat ayında başvurmuştuk, tam 59.gün eksiklik bildirdiler sağolsunlar. Hava emisyon konulu çevre iznine tabiyiz ve teyit ölçüm raporum Eylül 2023 tarihine ait.
Eksikliğin ilk maddesi ;Emisyon ölçüm raporunda ölçümlerin Bakanlığımızın inceleme süresi içinde geçerliliği bitecek olduğu anlaşılmıştır. Bu nedenle değerlendirme yapılabilmesi için ölçümlerin yenilenmesi yeni ölçüm raporunun sisteme yüklenmesi gerekmektedir. " yazıyor. Emisyon raporum 4 ay daha geçerli, 1 ay öncesinden MELBES'ten başvurucaktım şimdiden yeniletmemi istemesi mantıklı mı arkadaşlar benim atladığım bir konu mu var?

Üyeler Görebilir
OyaaMaalesef değil. Ancak daha önce bunun gibi bir durumla karşılaştım. Ege bölgesinde bulunan bir tesisim için ekim ve kasım aylarında (2 yıllık süresi dolduğu için) emisyon ölçümü yaptırıldı. Ancak bakanlık bu ölçümler gerçeği yansıtmaz, o bölge için yapılacak ölçüm en erken nisan ayında başlamalı diyerek ölçümü kabul etmeyip, yeni ölçüm talep etti. Tesisin çevre izin süresi bitti ve 1 ay öyle başvuru sonucu bekledik. Bakanlıktaki uzmanlar maalesef yönetmelikte bulunmayan şeyleri öne sürüp yeni ölçümler isteyebiliyorlar.