Ömrünü tamamlamış araçların kontrolü yönetmeliği

Üyeler Görebilir
Ömrünü tamamlamış araçlar (ÖTA) (hurda araçlar)ı geçici depolayan, bu araçları parçalayıp parçalarını geri kazanan bir firma var. Bu firmanın ilk olarak hangi izin ve lisansı alması gerekir?

ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ ARAÇLARIN KONTROLÜ
HAKKINDA YÖNETMELİK'in 15. Maddesinde Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik uyarınca çevre izin ve lisansı alması gerekiyor bu firmanın.

Öncelikle soru şu: Bunu firmada yetkili herhangi bir kişi yapabilir mi? Çevre müh. olması şart mı? Çevre denetim görevlisi olmalı mı? Danışmanlık yardımı almalı mı?
Prosedürü kim işletecek?

İkincisi bu konuda deneyimli arkadaş var ise; prosedür nasıl işliyor? İlk nerden başlanmalı?
 
Üyeler Görebilir
çevre yönetim birimi kurulacak işletme bünyesinde yada danışmanlık firmasından daışmanlık almanız gerekiyor. Herşeyden evvel bakanlık bu tür tesislerden 20.000 m2 alan istiyor eğer bunu sağlıyorsanız diğer işlemler için yardımcı olmaya çalışırım.
 
Üyeler Görebilir
Bu tesisin büyüklüğü 800m2 alanı geçmiyor. İl Çevre Müdürlüğü işleme olarak değerlendirmeye almayalım sizi dediler ve geçici depolama için çevre izin ve lisansı almanız gerekiyor dediler.

Tesiste sigorta ve kasko'dan ya da büyük bakım onarım servislerinden gelen parçaların alımı yapılıyor. Bu parçalar gerekirse küçük parçalama işlemlerine tabi tutulup sınıflanıyor. Sonra da satılıyor. Atık pil, akü, lastik de geri dönüşümü yapılmıyor fakat alıcıları var. Alıcı firmalar gelip satılıyor.
 
Üyeler Görebilir
Arkadaşlar bir tane firma var Ömrü tamamlamış araçları toplayıp ,parçalayıp parçalarını satacaklar .Bu firmada izlemem gereken yol nedir ve neler yapmam gerekiyor bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
İyi Çalışmalar.
 
Üst