Ambalaj Beyanı İçin İstenen Bilgiler

Üyeler Görebilir
Merhaba,
Ilk defa ambalaj beyani yapacagim. Bu nedenden dolayi daha once sisteme hic girmedim ve sistemde girilmesi gereken veriler ve bilgiler nedir bilmiyorum. Firmalarimdan ambalaj beyanini yapmak icin hangi bilgilere ihtiyacim vardir?

Üyeler Görebilir
@sagapoo
Kardesim bildigim kadariyla sen tat ile ugrasiyordun. Eğer oyle ise sizin atık üreticilerden aldiginiz ambalaj atiklari icin size kesilen fatura ile fatura numarasi, tarihi, ambalaj atığı cinsi, miktarı, firma adi ve temin yöntemini seçerek giriş yapıyorsun.

Üyeler Görebilir
o zaman çevre görevlisi olrak çalıstıgın yerlerden NACE kodlarını ıste .ızın belgesıne sahıp oldukları NACE kodlarını gondersınler .ve yıllık olarak cıkardıkları atık mıktarını gondersınler sana çunku orda gordugun kapasıteye yıllık olrak satılan mıktara ejdeger bır mıktar gırmen lazım .kapasıyeyı asmasın yazacagın mıktar .sonra bunları kaydedıp altta da varsa atıgın stok olrak karısık ambalaj cınsınden kaydedersın beyanını . Allah kolaylık versın sımdıden :)

Üyeler Görebilir
@sagapoo
@sagapoo öncelikle işletme ambalaj üreticisi mi yoksa piyasaya süren mi onu belirleyeceksin. Ambalaj üreticisi için EK-4, Piyasaya süren için EK-5 Formunu dolduracaksın.
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
sisteminde kılavuz mevcut. Ekte veriyorum.

Piyasaya Süren Bildirimi (EK-5) için satın alınan ambalaj miktarı (yurtiçi veya ithalat), piyasaya sürülen ambalaj miktarı (yurtiçi-ihracat) ve stok miktarı (dönem başı-dönem sonu), ambalajların satın alındığı yerlere(unvan, vergi no, adres) ait verileri; ambalaj cinslerine göre (plastik, kağıt-karton, metal, ahşap) ayrı ayrı iste. Miktarlar kg olacak.

Aldığın bu verileri
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
sisteminde ilgili döneme göre

Ek5-B1 Bir Önceki Yıl Piyasaya Sürülen Toplam Ambalaj Miktarı (kg)
Ek5-D Piyasaya Sürülen Ambalajların Temin Edildiği Yerlere Ait Bilgiler kısımlarına gir.

Veriler için oluşturduğum excel tablosunu da ekliyorum.

Ekli dosyalar