Araç yıkama atıksu oluşumu

Üyeler Görebilir
motor yıkaması yapılıyorsa suya yağ karışımı vardır. Hortumla araç yıkamada yaklaşık olarak 550 lt, otomatik yıkama sistemlerinde yaklaşık olarak 150lt ve su tabancı ile yıkamalı sistemleri ise dakikada ortalama 10-15 lt, bi araçı yıkama 10-15 dk sürse 100-225lt su eder. Bu değerlere göre bir çökeltme havuzu oluşturup yağı yüzeyden toplayabilirsin, kalan suyuda kanalizasyon varsa verir kurtulursun :)
 
Üyeler Görebilir
@Seyit Aydemir
Seyit Bey MErhabala
@Seyit Aydemir
Seyit Bey Merhabalar, .............................adresine paylaşabilirseniz çok sevinirim
 
Üyeler Görebilir
@Seyit Aydemir teşekkürler şimdiden

araç yıkama ıcın cokturme havuzu falan demişiz ya, o sadece çamur/tortu için ; yağ/gres (yağ tutucu/gres kapanı vs.) ve özellikle deterjan** ıcın nasıl bı sistem kurulması gerekir?
 
Üyeler Görebilir
@Olgaç Sürmelihindi
Bağlı olduğu belediye den Suyu kanalizasyona verebilmek için kadarıyla kanal bağlantı izni almak gerekiyor.bundan dolayı belediye yetkilileri gelip yerinde numune aldırıp kontrol ediyor gerekiyorsa 2.numuneyi aldırabilir gerekli analiz sonrası değerler uygun ise kanalizasyon bağlantı izni veriliyor. oto yıkama da kullanılan malzeme ve günlük araç yıkama sayısı(büyüklük) olarak da sonuçları etkileyebilir genelde yapılan parametreler pH, AKM , iletkenlik, Yağ-Gres tabi deterjan veya başka kimyasallar parametre çeşitliliğini değiştirebilir ..
 
Üyeler Görebilir
@Ferhat Elçi
Mesela Gaziantep'de kanal bağlantı izin belgesi yeşil ve sarı ruhsat olarak iki şekilde veriliyor. Yeşil ruhsat arıtma yaptıktan sonra atıksuları kanalizasyona verebilir anlamına gelmektedir. Her belediye bunu kabul etmeyebilir. Sonuçta atıksu dinlendirildikten sonra veriliyor ve sistemi bu şekilde dizayn etmek gerekir.
 
Üyeler Görebilir
@Olgaç Sürmelihindi
Oto yıkamalarda kolay kolay arıtma olmaz büyük oto yıkama firmaları için kullandığı kimyasallara göre değişik orta ve düşük ölçekli için arıtma gereksiz o zaman belediye arıtma tesisi yapmaz her oto yıkamaya arıtma yaptırma zorunluluğ verse onların iş yükü olmaz 2 yada 3 çökeltme yaptırılıyor zaten daha sonrasında deşarj öncesi yerden numune alınıp uygun değerlerde ise izin alabiliyor her belediyenin deşarj yönetmeliği vardır diye tahmin ediyorum çoğu belediye İSKİ den aldılar zaten ..
 
Üyeler Görebilir
Seyit Bey rica etsem dökümanları benimle paylaşabilir misiniz? Ya da buradan ilettiğiniz bir arkadaş paylaşırsa çok memnun olurum.

---

Düzenleme: Mail adresi paylaşımı yasaktır.
 
Yönetici tarafından son düzenlenen:
Üst