Asbestli çatı söküm süreci hk

Üyeler Görebilir
Merhaba,

Asbestli çatı söküm işleminde anlaşma yaptığımız firmada asbest söküm uzmanı olması gerekiyor. Fakat bu süreçte dikkat edilmesi gereken diğer konular neler bilgisi olan var mı? çevre ile ilgili bizi bağlayan süreçler nelerdir. Sözleşmede "asbest tespit, söküm ve bertaraf yüklenici firmaya aittir" ibaresi geçse de sökümü yapacak firmanın usulsüz bir evrağı olursa çevre konusunda ne gibi bir cezası olur bize. Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.

Üyeler Görebilir
asbest söküm uzmanı tarafından Çalışma Bakanlığına bildirim yapılıyor söküm ile ilgili. bazen Çalışma Bakanlığı müfettişleri tarafından söküm esnasında denetim olabiliyor. çevre mühendisi olarak sizin yükümlülüğünüz asbestli atıkların doğru şekilde bertaraf edilmesini sağlamak. bertaraf edildiği ile ilgili evrakları (motat çıktısı) asbest söküm uzmanına iletmek, süreci sonlandırması için. ve sonraki sene beyanını yapmak.

Üyeler Görebilir
Fatma E.Bertaraf edilme süreci nasıl işliyor. Tehlikeli atıklardaki gibi, 170601 koduyla alan lisanslı firmayı ben bulup, TKN oluşturup, özel araçla alınmasını sağlayacağım. Yoksa asbest söküm uzmanı mı bu süreci yönetiyor orda kararsız kaldım.

Bir de bu söküm aşamasında oldu da müfettiş geldi uygunsuzluk buldu. Ne gibi yaptırımları var. Bu süreci rücu etsek ve uygunsuzluk çıksa bizi ne kadar bağlar.

Üyeler Görebilir
ekremaygunaçıklık kalmayacak şekilde ambalajlandıktan sonra gerekli etiketlemeyi yapıp lisanslı araç ile bertaraf tesisine motat, sevk irsaliyesi ve adr evrakları ile göndereceksiniz. bu süreci asbest uzmanı yürütmüyor. çevre mühendisi olarak siz yürütüyorsunuz.
söküm aşamasında uygunsuzluk bulunursa kısmını bilemiyorum. bize 3 kez müfettiş geldi ve uygunsuzluk görmedi. müfettişle süreci asbest uzmanı yürüttüğü için iyi bir uzmanla çalışmanız avantajınıza olur. uygunsuzluk, atıklar sizden çıktığı için her türlü sizi bağlar.