Atık kodu

Üyeler Görebilir
merhaba iyi günler..
ben su ve benzin hortumları için atık kodunu tespıt edemedım ..bilgisi olan varsa yardımcı olabılır mı ?

Üyeler Görebilir
@kübra baran

Benzin hortumu dediğiniz petrollerdeki metal içerikli hortumlar mı?
Su hortumu da bildiğimiz bahçe sulama hortumu mu?

Üyeler Görebilir
@kubiay DUMAN

Eğer atığın tanımı açıkça yapılırsa hep birlikte en uygun atık kodunu belirleyebiliriz kubilay kardeş. Mesela bu hortumlar üretim artığı yoksa kullanım sonucu oluşan yakıtla kontamine olmuş malzeme mi? :)

Üyeler Görebilir
Beyaz eşya olarak bildiğimiz fırın üretimi yapan bir firmanın üretim sırasında yere düşen çatlayan fırın camı atığı oluşuyo, bu atıkların geri dönüşümü varmı ayrıca atık kodundan emin olamadım 20 01 02 uygun olur mu

Üyeler Görebilir
@kübra baran

Atık Kodu tespit edemiyorsan lisanslı firmayı ara söyle bir atığım var hangi kodla alabilirsiniz de en uygun kodu onlar sana söler . Baya işe yarıyor kafa yormaya gerek yok.

Üyeler Görebilir
İzo 400 pvc premium akrilik mastik ambalajlarını 150110 dışında farklı bir koda sokabilir miyiz? Mesela 0702 16 veya 070217( tehlikesiz) ?

Üyeler Görebilir
07'li kodlar ' organik kimyasal işlemlerden kaynaklanan atıklar ' ana başlığında yer alıyor atık yönetimi yönetmeliğine göre, kimyasal bir işlem sonucunda oluşmadığı için uygun değil bu kodlar diye düşünüyorum