Atık Yağ

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar, yere dökülen atık yağları emen bir malzeme varmış bez gibi bunu kullanan ve nerden bulabileceğimi bilen var mı?

Üyeler Görebilir
Kompresör alanında kullanacağım açık havada uçuyor. Her yer talaş oluyor. Temiz olması bakımından daha kullanışlı gibi geldi fakat bulamadım nerde satıldığını.

Üyeler Görebilir
Yağ emici bez MELTBLOWN olarak geçer. 2 tane firma söyleyebilirim. Birisi mogul tekstil, diğeri rota teknik. İnternet sitelerini bi kontrol etmende fayda var. İyi çalışmalar

Üyeler Görebilir

Spill Kitlere ben baktığımda fiyat olarak biraz pahalı geldi. Talaş kullanımını sordum İlgili İdareye, sorun olmadığını söylediler. Ama eğer yasak gibi bir durumu varsa yine de sorun isterseniz. Gerçi onu da tehlikeli atık olarak yakmaya gönderdikten sonra çok bir fark olduğunu sanmıyorum.

Üyeler Görebilir

Talaş kullanımını ben şu açıdan sakıncalı buluyorum. "Çabuk Alevlenebilir" bir madde. Bunun yerine kum,zeolit,bentonit bu tarz maddeler kullanın. Spill Kit evet pahalı bir maddedir ama sadece bu iş için üretilmiştir..

Üyeler Görebilir

yağ dolumu yapan bildiğim bir tesis var yere dökülen yağın emilimini talaş ile sağlıyorlar. İl Çevre nin saha ziyaretinde kullanılan yöntemin uygun olduğu ve herhangi mahsur bulunmadığı belirtilmişti.

Üyeler Görebilir

kum/zeolit kullanırsak bunların bertarafını hangi atık kodu üzerinden ve hangi lisanslı firmada yaptırabileceğiz peki, ayrıca yağlı talaşları hangi kodla gönderiyorsunuz

Üyeler Görebilir
http://solutions.3mindia.co.in/3MContentRetrievalAPI/BlobServlet?lmd=1328768636000&locale=en_IN&assetType=MMM_Image&assetId=1319220503710&blobAttribute=ImageFile Tavsiyemdir

Üyeler Görebilir
Hastanelerde oluşan atık madeni yağları (jeneratör ve diğer makine bakım yağları) geri dönüşüm firmalarına vermesine veriyoruz da bunları satıp hastane bütçesine katkı durumumuz yok mu?

Üyeler Görebilir
merhaba arkadaşlar,

atık yağlar yönetmelik gereği her 6 ayda bir çıkış yapılması gerekiyor.Bizde miktar az olduğundan (6 ayda 200lt) bu süreye uymakta zorlanıyoruz ve genelde PETDER verilmekte ve onlarda belirli zamanlarda gelmekteler ve bu sürelere de bu durumda riayet edilemiyor.Bu durum problem yaratabilir mi ? yada bu durumda ne yapmak lazım acaba?..görüşü olan arkadaşlarımın cevaplarını bekliyorum....

miktar fazla olmayınca kimse zamanında gelmiyor.....