Atıksu arıtma tesisi ile ilgili problemler ve çözüm önerileri

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar merhaba.
Atıksu arıtma tesisi ile ilgili (işletme problemleri, tasarım, mevzuat vb.) her türlü soruların çözümüne yönelik olarak forumda verilecek cevapların ve önerilerin daha hızlı ve daha etkin olması için, özellikle atıksu arıtma tesislerinin prosesi, varsa akım şeması, giderilen parametreler, SKKY tablosu, eğer endüstriyel tesis ise hangi sektör olduğu, işletme parametrelerinin (debi, giriş ve çıkış parametrelerin değerleri, geri devir oranı, havalandırma havuzundaki oksijen değerleri, vb) verilmesi karşılaşılan problemin daha etkin çözümlenmesi ve daha hızlı cevaplanmasını sağlayacaktır. Bunların hepsinin verilmesi gerekmeyebilir ancak sizin karşılaştığınız problemler yada öneriler olduğu zaman o çözümlere yönelik bileşenlerin verilmesi her zaman daha hızlı çözüme ulaşacaktır.
Forumda nacizane gördüğüm bir durum olduğu için azda olsa önerilerimi sunmak istedim.

Saygılarımla

İyi çalışmalar...
 
Üyeler Görebilir
Merhabalar. Evsel atık su arıtma tesisinde kısa sürede iyi çıkış suyu elde etmek için ne yapmalıyım demir3 sülfat mı ilave etmeliyim tesisimizde lab yok şuan hiçbir analiz sonucu yok elimde numune alıp lab.a göndericem ama acil birşeyler yapmam gerek önerilerinizi bekliyorum
 
Üyeler Görebilir
@Serpil Yücel
merhabalar.
deşarjınızın analiz sonucu yok mu? var ise hangi parametreler sıkıntılı onları bilmemizde fayda var. ilk iletimde belirttiğim gibi daha iyi cevap verebilmemiz için bilmemiz gereken parametreler var.
 
Üyeler Görebilir
Maalesef yok. Ben tesiste yeni sayılırım bu hafta içinde numune alıp lab.a göndereceğim biraz koku var tesiste köpük oluşumu yok çökeltme havuzunda yüzen yosun benzeri şeyler var
 
Üyeler Görebilir
havalandırma havuzunda oksijen miktarı ne kadar acaba. numune sonuçları gelene kadar elimizdeki verilerle çözmeye çalışalım.
 
Üyeler Görebilir
Merhaba,

Ben biraz daha temel birşey sormak istiyorum. Arıtma tesisimizde pH'ı yükseltmek için kireç kullanıyoruz fakat kapalı devre çalışmak istediğimizde hatlarda kireç birikmesi oluyor. Kireç yerine kostik (NaOH) kullanmak istiyoruz.

Kostikin kirece göre dezavantajı olabilir mi? Ne kadar kostik kullanmam gerekiyor, bunun hesabını nasıl yapabilirim? Yani pH'ı 1 birim yükseltmek için kaç kg kostik kullanmam gerekiyor?

Cevap yada cevaba yönlendirebilecek kaynak doküman vs. paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler.
 
Üyeler Görebilir
@Nobodioght Kostik kirece göre daha maliyetlidir, her zaman her yerde kireç kadar kolay bulamayabilirsiniz. Koroziftir, yakıcıdır. Avantajı ise hazırlama ihtiyacı yok, çok daha ufak pompayla az enerji ile pompalayabilirsiniz ve kireç için gerekli mikser ihtiyacı yoktur. Daha etkilidir.
Aradaki miktar ve dolayısıyla maiet farkını hesaplamak sizin elinizde. Kendi suyunuza her iki kimyasalı da dozlayarak bakınız. Zira suyun içerdiği organik veinorganik bileşenlerin varlığı pH yükseltme etkinliğini değiştirebilir.
 
Üst