Tesis sorumlularının asgari nitelikleri
MADDE 6 – (1) Ek-1’in Tablo 1 ve Tablo 2’sinde yer alan sınıflandırmaya göre atıksu arıtma tesislerinde tesis sorumlusu olarak çalıştırılacak personel, aşağıda belirtilen asgari özellikleri sağlar:
a) A sınıfı tesis sorumlusunun asgari özellikleri:
1) Üniversitelerin Çevre Mühendisliği bölümlerinden mezun olmak.
2) İkincil ve/veya ileri arıtma yapan kentsel ve/veya endüstriyel atıksu arıtma tesislerinde toplamda en az beş (5) yıl çalışmış olmak.
3) Atıksu arıtma tesisi yeterlilik eğitimini tamamlayıp eğitim sonunda yapılacak sınavı başarı ile tamamlamış olmak.
b) B sınıfı tesis sorumlusunun asgari özellikleri:
2) İkincil ve/veya ileri arıtma yapan kentsel ve/veya endüstriyel atıksu arıtma tesislerinde toplamda en az üç (3) yıl çalışmış olmak.
3) Atıksu arıtma tesisi yeterlilik eğitimini tamamlayıp eğitim sonunda yapılacak sınavı başarı ile tamamlamış olmak.
c) C sınıfı tesis sorumlusunun asgari özellikleri:
2) İkincil ve/veya ileri arıtma yapan kentsel ve/veya endüstriyel atıksu arıtma tesislerinde toplamda bir (1) yıl çalışmış olmak.
ç) D sınıfı tesis sorumlusunun asgari özellikleri:
2) Atıksu arıtma tesisi yeterlilik eğitimini tamamlayıp eğitim sonunda yapılacak sınavı başarı ile tamamlamış olmak.