Atiksatar uygulamasi baya basarili buldum

Üyeler Görebilir
Turkiyede ilk kez boyle bir uygulama yapildi. Atiksatar i tekefonuna indiriyorsun ve evde biriktirdigin geri donusebilir atiklari ihtiyac sahibi sokak toplayicilarini cagirip ister bagisliyorsun istersen satiyorsun. Asil guzel tarafi bundan sonra aslinda bu uygulama yaptigin her islemde sana iyilik puanlari hediye ediyor. Bu puanlarla uygulamadaki diger kisilerle ortaklasa agac bagisi, kedi koprk mamasi hatta tekerlekli sandelye bile bagisliyabiliyorsun. Aslinda atiklarin hem paraya hem de iyiliklere donusuyor. Sadece atiklarini ayri toplaman yeterli oluyor. Kagitlar, plastikler, metaller, eski kiyafetler, elektronik atiklar hem cope gitmemis oluyor hem de ekonomiye kazandiriliyor. Atiksatar ile evdeki atiklarimi ayirmaya baslayali haftada 1 kez cop atiyorum. Gecenlerde kazandigim puanlarla yaptigim bagisla bir yavru kedinin karni doymus oldu. Hem playstore hem de ios da var kullanmasi da cok kolay atiksatari indiriyorsun kolayca kayit olup randevu olusturuyorsun sana en yakin toplayici kapina kadar geliyor. Yaninda el kantari var onunla tartarak atiklari teslim aliyor ve iyilik puanlarim uygulamaya yukleniyor. Hem de atiklari satarak toplayicidan parami hemen alabiliyorum. Bu harika uygulamayi herkese duyurmak cevreci hareket destek olmak istedim.
 
Üyeler Görebilir
Merhaba,
Şimdi indirdim , ama direk ev adresimizi istemiş, kapı numarasına kadar. Güvenlikle ilgili sıkıntı çıkartabilir hissine kapıldım. Bu uygulamada kapıya gelecek toplayıcıların , güvenli insanlar olup olmadığı ile ilgili tereddütler oluştuğu sürece emniyet açısından riskli bence.. Ama amaç güzel. Biraz daha ortak noktada teslim gibi seçenekler olmalı sanki. İsteyen evden aldırır, isteyen okul, meydan vs gibi güvenli ortak alandan ...
 
Üyeler Görebilir
Yani amacı güzel fakat yönetmeliğe aykırı bir uygulama şöyle olsa , Belediyeler bu çalışmayla Toplamayı geliştirmeyi düşünse , yine ödülü sokak hayvanları , kimsesizlere destek gibi olsa ama kuralına uygun yapılsa .. Amacından şaşmasın sonra , ben pek emin olamadım .Sıradan bir vatandaş olsam bu konuyu bilmeyen çok hoşuma giderdi ancak işin içindeyiz..
 
Üyeler Görebilir
Evet bende bu konunun ayrıntılarını bilmeyen bir vatandaş olsam, her ne kadar sokak toplayıcılarılarından çekinsem de, mutlaka çorbada tuzum olsun derdim. Bizim gibi düşünen vatandaş olacaktır. Ama önü kesilir bu işin gibi geliyor bana.
Fikir çok güzel. Umarım geliştirilir, çözüm üretilir, bir şekilde arzu ettikleri gibi sokak toplayıcılarını bu işe dahil ederler ve bu uygulama sorunsuz çalışır. Çok isterim.
 
Üyeler Görebilir
Evet düzenli toplama yapan tatlar için problem yaratacak gibi görünüyor. Ama ben yine de bir çevre mühendisi gözüyle olumlu bakıyorum. Düzenli toplama yapılan yer sayısı kaçtır ülkemizde? Evdeki geri dönüştürülebilir malzemeler büyük oranda vahşi depolama alanlarına gidiyor. Bu uygulama yaygınlaşırsa insanların ayağına gelen hizmet sayesinde verimin artacağını düşünüyorum. Benim oyum faydalı olduğu yönünde☝. Umarım kötü haberler duymayız bununla ilgili ?
 
Üyeler Görebilir
Aslında Belediyeler dahil olabilse, oldukça hoş görüntülerle karşılaşırız. 2009 yılında Güngören Belediyesi her hafta iki kez ambalaj atıklarını toplamak için özel araç gönderirdi. Her hafta 3-4 farklı poşet verirler ve sadece bu atıkları ayırmamızı isterlerdi. Bu sayede 88 yaşındaki babaannem, bugün bile ayrı toplayabiliyor. Hatta eğitimlerde de belirtiyorum, bu yaşta kadın atık yağını bile ayırabilirken, gençlerin yapmaması tamamen üşengeçlik. Umarım teşvikler artar bu konuda.
 
Üst