Biyogaz deposu membranı

Üyeler Görebilir
Merhaba değerli arkadaşlar , Anaerobik çürütücüsü olan evsel nitelikli atıksuların arıtma tesisinde yaklaşık 8 senedir çalışıyorum. İlk defa böyle bir sorun ile karşılaştım sizlere danışmak istiyorum.
Gaz Depomun içerisinde 1000 metreküplük membran balon dün yani 19.01.2023 de yırtıldı. Şu anda ayrı hattan gaz beslemesi yapıyorum ama uzun süreli olmayacak gibi. Acaba membran balonu nasıl tamir edebilirim? ya da yeniden mi sistemi kurmalıyız?

Üyeler Görebilir
Merhaba, biyogaz işletmeciliğinde bu tarz sorunlar olabiliyor. Geçmiş olsun. Membranın türü membran malzemelerini bilmeden bu işe çözüm bulmak biraz zor. Konuya müdahale edecek ekibe ihtiyacınız var. Hohreitcher biyogaz firması size yardımcı olur diye tahmin ediyorum.

Üyeler Görebilir
Merhaba, geçmiş olsun. Çözümü; akla da ilk gelen yama yapmaktır. Ama işinde ehil bir ekip tarafından yapılmalıdır. Çift kat membran mıydı bilmiyorum ama bu durumlarla daha az karşılaşmak adına dublex kullanılması önem gösteriyor.

Yamanın da en anlaşılır şekilde açıklaması ısı yardımıyla aynı türden materyalin membran kumaşına kaynatılmasıdır. Bu kaynak sırasında membranın demonte edilip serilmesi ve sonra tekrar montajı gerekli olacaktır. Türkiye'de halen tam anlamıyla bu işi yapan bir adres veremiyorum ama tavsiyem yakın bölgedeki çöp tesislerinden ya da anerobik tesisleri bulunan tesislerden fikir almaktır. Onların bakım-onarım firmalarıyla daha çok bağlantısı vardır. Balonu olmasa da desülfürizasyon, yakma bacası gibi ekipmanları olan tesisler yönlendirme yapabilir.