Deşarj izin/muafiyet görüşü hk. (Hastane)

Üyeler Görebilir
Çalıştığım hastanenin desarj izin kapsamında olmadığına dair görüş almak için İSKİ'yi aradım, kendilerinin sadece endüstriler Deşarj Kalite Kontrol Ruhsatı verdiklerini ancak hastanelere bunu vermediklerini ve İl Çevre Müdürlüğünden izin/görüş yazısı almam gerektiğini söylediler.

Benim bildiğim alıcı ortama verilmediği sürece il çevre deşarja bakmıyor (İstanbul İl Çevreyi aradım fakat ilgili kişi yerinde yoktu)

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Üyeler Görebilir
Özel bir hastane il çevreden görüş almış. DKKR değil de İSKİ'den kanal bağlantı izni almaları gerektiğini söylemişler. Hastaneler sıhhi müessese olduğu için DKKR verilmediğini söylemişler.Bu hastane de bir şekilde kanal bağlantı iznini almış. Ben de İSKİ yetkilileriyle görüştüm, ilk aşamada bir dilekçe ile Asya Bölgesi Daire Başkanlığı'na (Kartal Şube Müdürlüğü) dilekçe yazmamı önerdiler.

Ben de danışmanlığını yaptığım hastaneler için bu yolu izleyeceğim

Üyeler Görebilir
@Göksel Kurtuluş
Göksel bey benimde danışmanlığına yeni başladığım bir hastane için bağlantı izin yazısı almam gerekiyor ASAT ı aradım siz bize bu konuda dilekçe ile başvuru yapın biz bakarız duruma göre sizden gerekli evrakları talep ederiz dediler bana şimdi bi görüş yazısı gerekiyor elinizde örnek bir yazı var mıdır yardımcı olursanız sevinirim

Üyeler Görebilir
@Ahmet_Şahin

..............................Devlet Hastanesi bünyesinde oluşan atıksular belediyeniz kanalizasyonuna verilmekte olup, Çevre Kanunca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkındaki Yönetmelik ve Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği hükümlerince Bağlantı Kalite Kontrol İzin Belgesinin (EK-2) düzenlenerek tarafımıza verilmesini arz ve rica ederiz.

bu şekilde başvurabilirsinz.