Derin deniz deşarjı

Üyeler Görebilir
Merhaba Arkadaşlar,

Derin deniz deşarjı yapılan bir arıtma tesisinde 2200 mm çaplı bir borudan 70 metre derinliğe nekadar deşarj yapılır? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Üyeler Görebilir


Verdiğiniz bilgiler çok yeterli değil. Deniz şartları bilinmiyor, atıksu özellikleri bilinmiyor. 70 m derinlikten yukarı çıkarken ki seyrelme ve bozunma hesaplarıın yapılması lazım. Inert maddeler olabilir bunlar çözünmeyecek, inert madde miktarları yönetmeliklere uyuyormu bakmak lazım.. Derin deniz deşarjı Prof. Dr. İzzet Öztürk ün kitabını temin etmenizi öneririm...
 
Üyeler Görebilir


Marmara Denizi derin deniz deşarjı yapan bir ön arıtma tesisinde 70 metre derinlik ve 350 metre açığa difüzölerle deşarj yaparken 2200 mm çaplı 2 borudan ne kadar debide su verildiğini bilmek istiyoruz. Debiyi bilmek için aynı zamanda seyrelme hesaplarının yapılması gerekir mi? Sadece deniz şartlarını hesaba katarak bunu hesaplayabilir miyiz? Öneriniz için çok teşekkürler..
 
Üyeler Görebilir


Şimdi daha açıklayıcı oldu. Ön arıtma tesisinden çğrenmek daha sağlıklı olmaz mı? Burdan debi değerini öğrenmek için bir engeliniz var mı? Yada ilgili belediyenin arıtma yada altyapı birimine giderek tesise ne kadar su girdiğini öğrenemez misiniz?
 
Üyeler Görebilir


Ben o arıtma tesisinde yeni işe başladım.Debimiz oratalama 625000 m3/gün. Sadece debinin artış miktarına bağlı olarak ne kadarının deşarj edilip ne kadarının savaklandığını öğrenmek istiyorum. Hesaplamak için gerekli bilgileri bulabilirim, yalnız nasıl hesaplayacağımı bilemediğimden sormak istedim.
 
Üst