Diyaliz merkezlerinde danışmanlık hakkında

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan F.Kansu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
arkadaşlar çalıştığımız ilde diyaliz merkezlerine danışmanlık vereceğiz.
Bu konu hakkında daha öne çalışan varsa yardımlarınızı bekliyorum.
 
Üyeler Görebilir
@Melih Coşar

diyaliz merkezleri günlük hasta gelip gidiyor. kalıcı bir hasta olmuyor. ama 20 yatağın altında melih bey
 
Üyeler Görebilir
@zmn_yok

Fırat Bey,

Şöyle bir şey yapabilirsiniz o halde; Tesisiniz Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkındaki Yönetmelik eklerinden herhangi birisine girmiyor görünüyor. Ancak konuyu bir de İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne görüş bildirerek kapsam dışı yazısı almanızda fayda var. Bunun dışında tesiste atık yönetimi üzerine çalışmalar yapabilir ve Atık Yönetim Planları hazırlayabilirsiniz.

İyi Çalışmalar, Şimdiden kolay gelsin
 
Üyeler Görebilir
arkadaşlar danışmanlık firması olarak diyaliz merkezleriyle yeni çalışmaya başladım. Diyaliz Merkezlerinin seveso bildirimi zorunluluğu varmı?
daha önce işletmenin çalıştığı firma msds lerini talep etmiş seveso bildirimi için,ancak biz eski çalıştığımız diyaliz merkezlerinden böyle bir talepte bulunmamışız.doğru olan hangisidir?
teşekkür ederim
 
Üyeler Görebilir
@morgul

Bünyesinde kimyasal barındıran veya Büyük Endüstriyel Kazalar Yönetmeliği maddelerinde belirtilen maddeleri barındıran tüm kuruluşların Seveso bildirimi yapmaları mecburidir. Büyük Endüstriyel Kazalar Yönetmeliği maddelerinde muafiyet bazında istisnai bir kaç sektör ve durum belirtilmiştir sadece.
 
Üyeler Görebilir
diyaliz merkezi ile ilgili olarak kapsam belirleme ve çevre izinleri değerlendirmesi dilekçesi gönderin il çevreye.İzin lisans kapsamında bir maddeye giriyorsa kapasite olarak değerlendirip direk muafiyetleri alabilirsiniz. diğer türlü kapsam belirlerlerse zaten gfb sürecini biliyorsunuz
 
Üyeler Görebilir
Arkadaşlar diyaliz merkezleri kapsamda,

10.9 Hastane ve sağlık kuruluşları (yatak kapasitesi 20 ve üzeri olanlar)ilehastane ve tıp merkezleri bünyesi dışında yer alan diyaliz merkezleri(15 cihaz ve üzeri) 1,2
 
Üyeler Görebilir
- tıbbi, tehlikeli, ambalaj depolarını yaptırın.
- kaynağında ayırmak için kutular ayarlayın
- ünite içi ve end. atık yönetim planını yapın.
- personele eğitim verin.
- çevre izni muafiyetlerini alın.

Bence hastanelere, diyaliz merkezlerine ve diğer sağlık kuruluşlarına Sağlık Kuruluşu Çevre izni diye bir belge çıkarmak lazım.
Yoksa belge alınmıyor diye kimse uğraşmıyor atık yönetim planını da pek sallayan yok.

Bakanlığın yönetmeliklerinde dengesizlik 50 m2 tehlikeli, tehlikesiz atık atık geri kazanım tesisine küçük bir bacası olan yere çevre izni lisansı veriyor. 500 yataklı 1000 yataklı atığın merkezi olan hastanelere bir şey yapılmıyor.

SKKY göre 84 kişi çalıştıran yerlere AAT yaptırılıyor. Şehrin göbeğinde tehlikeli atık su çıkaran hastanelere karışan yok.
 
Üyeler Görebilir
Hastanelerin de Kanal Bağlantı İzni almaları gerekiyor aslında, bu izni alabilmek için de belirli bir ön arıtım sistemi kurulması gerekiyor. Ancak çoğu belki de neredeyse bütün kamu hastanelerinde bu sistem yok. Haliyle özel hastanelere de çok fazla yüklenemiyorlar. Şehrin içindeki bi hastaneye de bu alt yapıyı kurmak o kadar zor ki. Bunu onlar da biliyor. Ama ortak bir çözüme de kimse yanaşmıyor. :/

Bu arada diyaliz merkezleri de artık EK-2 kapsamında olduğuna göre sisteme dahil eden var mı? Henüz bu işlemi yapmadım, yapan var mı aramızda?
 
Üyeler Görebilir
Merhaba Arkadaşlar,

Bu işi biz kurduğumuz sistem ile yapıyoruz sorunu kökünden çözüyoruz.
Bizim cihazımız laboratuvar cihazından çıkan m sınıfı tehlikeli atıkları ve diyaliz atıklarını el değmeden tam otomatik olarak bir prosesler zincirinden geçirerek. Atığınızın hem TÜBİTAK 'ın yaptığı EK-3B Tehlikeli Atık Analizinden geçmesini hem de kanal bağlantı izninizi almanızı sağlayacak Tablo 25'e uygun hale getirilmesini sağlıyoruz.Daha fazla ayrıntılı bilgi için beni arayabilirsiniz.
 
Üyeler Görebilir
danışmanlık firmasında yeni işe başladım. diyaliz merkezini online çevre sistemine yüklemeye çalışıyorum.uygulamalar sayfasında hangi uygulamalrı seçmeliyim..eksik kalan olursa daha sonradan sistem üzerinden uygulama ekleyip çıkarabiliyormuyuz

Arkadaşlar diyaliz merkezlerinde tehlikeli atık beyanı yaparken fiili üretim kapasitesine ne yazıyorsunuz. Gelen hastalar hep aynı. Aylık hizmet verilen hasta sayısının 12 aylık toplamımı yazılmalı yoksa yıllık ortalama hizmet verilen kişi sayısı mı
İfade edebildimmi acabao_O
 
Üyeler Görebilir
hayırlı olsun.

ek uygulama olarak atık yönetim uygulaması ve çevre bilgi sisteminde görüntelensin işaretleyebilirsin, kullandığınız kimyasalları bilmiyorum ama BEKRA'yı da ekleyebilirsin. Eksik kalan olursa yine aynı sistemden alacağın başvuru formu ile uygulama ekleyebiliyorsun.

Diyaliz merkezlerinin kapasite raporu yoktur muhtemelen Üretim kapasitesine işletmenin diyaliz merkezi ruhsatında yer alan kapasiteyi yazabilirsin 20+1 ünite, 25+1 ünite gibi kapasiteleri olur birim olarak da diğer yazanı seçer birimini ünite olarak girersin.
 
Üyeler Görebilir
Arkadaşlar diyaliz merkezine ilk defa danışmanlık hizmeti vereceğim.Çalışanlara eğitim vereceğim elinde eğitim sunumu örneği ve diyalizlerle ilgili unite içi atık yönetim planı örneği yarımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.
 
Üst