Eayp endüstriyel atık yönetimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim (ec4c)
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
Arkadaşlar yeni işe başlayan biri olarak EAYP başvuru aşamaları ve eklenecek belgeler hakkında bilgi verebilir misiniz

Çözüm
Merhaba, Atık Yönetim Planları, Bakanlığın yayınladığı formatta ve tüm atık üreticileri tarafından asgari bilgileri içerecek şekilde hazırlanır; ancak sadece Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği (ÇİLY) Ek-1'de yer alan işletmeler tarafından il müdürlüğü onayına sunulur. Diğer atık üreticileri güncel atık yönetim planlarını denetim esnasında sunulmak üzere hazır bulundurur.

Atık Yönetim Planları sunulduğu tarihten itibaren üç yılı kapsayacak şekilde hazırlanır. Atık Yönetim Planları geçerlilik süresi dolmadan 30 takvim günü öncesinde onay alınmak üzere il müdürlüğüne sunulur. Sunulduktan sonra il müdürlüğünce 180 takvim günü içerisinde değerlendirilmeyen Atık
Yönetim Planları onaylanmış sayılır.

Süresi...
Üyeler Görebilir
Merhaba, Atık Yönetim Planları, Bakanlığın yayınladığı formatta ve tüm atık üreticileri tarafından asgari bilgileri içerecek şekilde hazırlanır; ancak sadece Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği (ÇİLY) Ek-1'de yer alan işletmeler tarafından il müdürlüğü onayına sunulur. Diğer atık üreticileri güncel atık yönetim planlarını denetim esnasında sunulmak üzere hazır bulundurur.

Atık Yönetim Planları sunulduğu tarihten itibaren üç yılı kapsayacak şekilde hazırlanır. Atık Yönetim Planları geçerlilik süresi dolmadan 30 takvim günü öncesinde onay alınmak üzere il müdürlüğüne sunulur. Sunulduktan sonra il müdürlüğünce 180 takvim günü içerisinde değerlendirilmeyen Atık
Yönetim Planları onaylanmış sayılır.

Süresi içerisinde atık yönetim planını hazırlamayan ve/veya sunmayan işletmeler ile sunulan plan için il müdürlüğünce bildirilen eksiklikleri gidermeyen işletmelere il müdürlükleri tarafından, 2872 sayılı Çevre Kanunu'nda öngörülen yaptırımlar uygulanır.

Atık Yönetim Planı geçerlilik süresi içerisinde, atığın miktarında ve türünde değişikliğe neden olacak proses değişikliği veya kapasite artışı olması halinde yenilenen plan 30 takvim günü içerisinde il müdürlüğü onayına sunulur. ÇİLY Ek-1 haricindeki tesisler ise planı revize ederek tesiste bulundurur.

Plan eklerine; en son yılın atık beyan formunu, varsa geçici depolama izninizi, Tehlikeli Maddeler ve Tehlikeli Atık Zorunlu Mali Sorumluluk Sigorta Poliçesini, Atık alanına ait fotoğrafları koyabilirsiniz. Zaten il müdürlüğü isterse ek belge sunabilirsiniz.

İyi çalışmalar dilerim.

Üyeler Görebilir
Çözüm