Endüstrilere göre membran kullanımı

Üyeler Görebilir
Endüstriyel atıksuların arıtımında endüstri türlerine göre hangi membranların kullanımı daha uygundur? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Üyeler Görebilir
Kafa karıştırmak istemem ancak bu biraz karmaşık bir mesele. Tekstil atıksuları için UF ve NF membran veya kazan sularının arıtımına Ters osmoz gibi bir sıralamaya sokmak biraz yanlış. Genellikle atıksuyun karakterine göre membranın MWCO (moleküler ağırlık) seçimi yapılır. Buda daha önce yapılan çalışmalara dayanarak belirlenmiştir zaten. Ancak kategorize etmek şuanda çok zor, epey bir makale okumanız gerekir. Ama aklınızda olan bir endüstri varsa yardımcı olmaya çalışırım.

Üyeler Görebilir
@Metehan Bitmez
Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Bende keza sizin gibi düşünüyorum ancak hocanın sınavda böyle benzer bir soru gelir demesi üzerine "Acaba böyle bir sınıflandırma mümkün mü?" diye düşünmeye ve araştırmaya başladım. Gerçi sınavda da çıkmadı ama olsunEğer elinizde bu konuyla alakalı makaleler varsa paylaşırsanız sevinirim. Membranlar üzerine birşeyler öğrenmek istiyorum. Tekrar ilginiz için teşekkürler.