Endüstriyel Atık Yönetim Planı Hakkında

Üyeler Görebilir
Merhaba arkadaşlar, çalışmakta olduğum tesisin 2015 yılında sunulan ve 2014-2015-2016 yılları için hazırlanan EAYP bulunmakta. Forumda araştırdım fakat net bir bilgiye ulaşamadım acaba benim bu EAYP' nı ne zaman yenilemem gerekiyor şimdiden çok teşekkür ederim.

Üyeler Görebilir
o zaman şimdi 2016-2017-2018 için hazırlamam gerekiyor. peki 2016 için az miktarda da olsa tehlikeli atığım oluştu fakat herhangi bir bertaraf tesisine göndermedim tehlikeli atık geçiçi depolama alanında muhafaza ettim.bunu TABS beyanında bildirmek zorunda mıyım yoksa boş beyan mı yapmam gerekiyor ?

Üyeler Görebilir
Merhaba,
Ben endüstri müh.yim ve firmamda çevre görevlisi bulundurma zorunluluğu yok. Çevre il müdürlüğünden denetime geleceklerine dair yazı geldi ve bu iş bana kaldı :( Çevre ile ilgili atık sınıflaması dışında bir bilgim yok. Araştırmalarıma göre atık yönetim planı oluşturmam gerekliymiş. Eski kayıtlara baktığımda en son 2011 yılında yapılmış. Planı ben oluşturacağım fakat aradaki boşluk sorun olur mu? Ayrıca tehlikeli atığın lisanlı firmaya verildiğine dair kayıt yok. Planda bunun yeni oluşacağını belirtsem sorun olur mu?
Denetim için başka neler yapmam gerekli. Not: ÇED den muaf olduğumuza dair yazı var.

Üyeler Görebilir
@glay Bir firmadan danışmanlık hizmeti almanızda fayda var. Daha önce yapılmadıysa atık beyanı, atık yağ beyanı ve ambalaj beyanı, kimyasal kullanımı varsa bekra bildirimi vb. beyanlarınızın yapılmış olması gerekir. Aşağıdaki adreste denetimlerde istenen belgelerin listesi mevcut. Kolay gelsin.

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

Üyeler Görebilir
@Serkan Çiçekay
Ama arkadaş 2016 nın Haziranından sonra oluştu demedi , 2016 yılındaki atık miktarını göstermeniz gerektiği için stok girmek gerekir.

Üyeler Görebilir
ben de konu altında tehlikeli atıklar ile ilgili birşey sormak istiyorum yeri gelmişken,
tehlikeli atıklarımı gönderdim, 2016 beyanında da bildirdim.2017 de oluşabilecek atıkları stok göstermek zorunda mıyım 2016 beyanında.
benim mantığım almıyor da stok işini biri bana anlatabilir mi?

Üyeler Görebilir
@Gülay
hayır ama 2016 dan elinizden kalan atık varsa onu 2016 beyanı için göstermeniz gerek , yıllık beyan geçtiğimiz seneyi kapsar atığını gönder veya gönderme bildirmen gerekir.

Üyeler Görebilir
@Gülin Ç. işte şimdi burda bir soru bunu 2017 yılında mı 2016 yılında mı oluştuğunu kim anlayabilir benden başka, yani 2016 da oluşmuştur ama ben 2017 1 ocakta çıktı desem aksi nasıl ıspatlanır.

Üyeler Görebilir
@Gülay
Ben beyanımı 2016 beyanını yaptım. 2017 için de ocak 18 de atık gönderi mi olmuştu onları da stok olarak beyan ettim. Seneye de onların çıkışını göstereceğim.