Eski̇ aküyü üreti̇ci̇ye verme

Üyeler Görebilir
Merhaba
Firmaya yeni akü alınmış, eski olan aküyü de üreticiye geri vermişler. Benim bu aküyü beyan da belirtebilmem için ne yapmam gerekir. Lisansı var mı bilmiyorum onu sorarım lakin depozitolu ürün anlaşması gibi bişey düzenlenebilir mi? Yardımınız için şimdiden teşekkürler

Üyeler Görebilir
Bildiğim kadarıyla üreticiler lisans almadan tekrar eski ürünü geri alıp tekrar işleyebiliyorlar. Bunun dışında aküyü alan firmadan alındı belgesi düzenlettirebilirseniz herhangi bir problem olmaz. Atık artık sizden çıkmış oraya gitmiştir gerisini onlara sorarlar diye düşünüyorum.

Üyeler Görebilir
Aküleri verdiğiniz firmanın AKÜDER veya TÜMAKÜDER üyesi olması lazım. Firmadan atıkları depozito karşılığında geri aldıklarına ve dernek üyesi olduklarına dair yazı (ATIK AKÜ YÖNETİM BELGESİ) almanız yeterli olur. Denetimlerde bu evrakları göstermeniz yeterli olacaktır.

Üyeler Görebilir
Merhabalar,

İlgili konu hakkında bir sorum olacak. Atık Akümülatör Yetki Belgesi sahibi bir firma akülerimizin değişimi yapmış. Akü çıkışı yapılacağı vakit, firma ile görüştüğümde, ''Değişim yapılan atık aküleri sizlerden alıp geçici depolama yaptıktan sonra belirli aralıklarla lisanslı firmaya çıkışını yapıyoruz ve normal ofis aracı ile aküleri almaya geliyoruz.'' şeklinde bir cevap aldım. TÜMAKÜDER ile yaptığım görüşmede ise, E-ÇBS sisteminden benim atık çıkışı yapılacağına dair ilgili aşamaları tamamlamamı ve ilgili firmanın lisanslı araç ile gelmesi gerektiği bilgisini edindim. Dolayısı ile şu an bir kafa karışıklığım mevcut. Firma bahsettiği şekilde aküleri alır ise atık beyanında belirtemiyor olacağım. Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?

Konu ile ilgili değerli yardımlarınızı beklemekteyim.