ÇMO Eur-Ing (Avrupa Mühendisliği) Belgesi

Üyeler Görebilir

V9RUvPTqUQnLQgsF1qVFXCeggAqHXX7HwiWWG0pyxqUPuKTWt_gvSnyFB-vZnw1-0SIJ5MpvfT5MqrX6dKd9=s0-d-e1-ft

Sayın,

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğinin (TMMOB) üyesi olduğu FEANI (European Federation of National Engineering Associations - Avrupa Ulusal Mühendislik Birlikleri Federasyonu) tarafından verilen Eur-Ing (Avrupa Mühendisliği) Belgesi başvuru kriterlerinde önemli değişikliklere gidildi.

TMMOB 'nin FEANI ile yaptığı görüşmelerde, üyelerimizin herhangi bir hak kaybına uğramasının engellenmesi, üyelerimizin FEANI sınırları içerisinde hareket etmesinin kolaylaştırılması için düzenlemeler yapılması gerektiği vurgulandı. Görüşmelerin sonucunda, üyelerimizin herhangi bir mahrumiyet yaşamasını engellemek için, başvurularda önemli ölçütlerden biri olan "FEANI Index" koşulunda düzenlemeler yapıldı.
Yapılan düzenleme ile Eur-Ing belgesi almak için başvuru yapan üyemizin en az 4 yıllık eğitimi ile birlikte asgari 3 yıllık mesleki tecrübesi bulunuyor ise, mezun olduğu programın "FEANI Index" içinde yer almasına bakılmaksızın başvuru yapabilmesinin önü açıldı. Düzenleme gerçekleşmeden önce, başvuruda bulunacak üyemizin mezun olduğu programın "FEANI Index" içerisinde yer alması, program "FEANI Index" içinde yer almıyorsa asgari 15 yıllık mesleki tecrübe gerekliliği aranıyordu.

"FEANI Index" içinde yer almayan bölümlerden mezun olan üyelerimizin diğer koşulları sağlaması durumunda "Program Değerlendirme Formu", başvuru sahibi tarafından doldurularak ilgili programı yürüten bölüm başkanlığınca onaylanarak başvuru esnasında Birliğimize gönderilecek. Bu sayede, Ulusal İzleme Komitesi ve Avrupa İzleme Komitesi tarafından yapılacak özel değerlendirme ile üyelerimizin belge almak için başvurması kolaylaşacak.
(Program Değerlendirme Formu‘na ulaşmak için
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
.)
Başvuru koşullarını öğrenmek ve detaylı bilgi almak için
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
.
Başvuru yapmak için
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
.

Eur-Ing (Avrupa Mühendisi) Belgesi Nedir?
Avrupa Mühendisi (Eur-Ing) belgesi, kendi ülkeleri dışında mesleki faaliyette bulunmak isteyen mühendislerin FEANI sınırları içerisinde ve dışarısında hareketliliğinin kolaylaştırılması ve mesleki formasyonlarının karşılıklı tanınması amacıyla oluşturulmuştur. Bu belge kapsamında FEANI, izleme yaparak, mevcut standartları gözden geçirerek ve yeni standartlar hazırlayarak mühendislerin sürekli mesleki gelişimlerini desteklemekte; üye ülkeler arasında birbirinden ciddi farklılıklar gösteren formasyon sistemlerine dair bir bilgi kaynağı sunmaktadır.

Başvuru süreci ve konuyla ilgili detaylı bilgi almak için;
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği
Tel: 0 312 418 12 75 E-posta: [email protected]

COPYRIGHT © 2010 TMMOB ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI

Odadan gelen duyuruyu paylaşmak istedim. Nedir ne değildir bu belge araştırıp daha sonra bilgi veririm yada bilenler varsa detayları yazarsa memnun olurum
 
Üyeler Görebilir
Bölümünüzün FEANI programı içinde yer alıp almadığına bakmak için
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
kontrolünü sağlayabilirsiniz. Mezun olduğunuz üniversitenin durumuna göre değişiyor. Bir üniv. program içindeyken diğerinde olmayabiliyor.
 
Üyeler Görebilir
Mezun olduğum üniversitede MÜDEK akreditasyonu 01.05.2017 tarihinde başlamış, ben de 07.2017'de mezun oldum ancak giriş yılım 2014. Bu durumda Feani Index içinde yer almış oluyor muyum acaba?
 
Üyeler Görebilir
EUR-ING Belgesi Başvurusu Şartları

1. Üniversitelerin mühendislik programlarından mezun olunması,
2. Mezun olunan programın FEANI Avrupa Mühendislik Eğitimi Veri Tabanı (European Engineering Education Database) içinde yer alıyor olması,
Önemli Not: Mezun olduğunuz eğitim programı, FEANI Avrupa Mühendislik Eğitimi Veri Tabanında bulunmuyorsa ya da diploma tarihiniz eğitim programının veri tabanına giriş tarihinden önceki bir tarihe ait ise doğrudan başvuru yapılamaz.
Başvuru sahibinin mezun olduğu programın FEANI Index içinde yer almaması durumunda, başvuru sahibi mezun olduğu döneme ilişkin dolduracağı ve mezun olduğu bölüm başkanlığına onaylatacağı form ile başvurusunu tamamlayabilecektir.
Veri tabanında yer alan programları
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
adresinden görebilirsiniz.
Veri tabanında yer almayan bölümler için doldurulacak forma
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
ulaşabilirsiniz.
3. Lisans mezunlarının en az 3 yıl, yüksek lisans ve/veya doktora derecesi olanlardan ise en az 2 yıl mesleki deneyimin bulunması,
BAŞVURUDA GEREKLİ BELGELER
  1. Mezuniyet belgesi/diploma (Aslı /onaylı sureti ve İngilizceye tercüme edilmiş olarak)
  2. Transktipt ve alınan ders içeriklerine ilişkin döküman (Türkçesi ve İngilizcesi birlikte aynı dosyada olacak şekilde)
  3. Mesleki deneyime ilişkin işveren(ler)den alınmış referans mektupları (Türkçesi ve İngilizcesi birlikte aynı dosyada olacak şekilde)
  4. Güncel özgeçmiş (Türkçesi ve İngilizcesi birlikte aynı dosyada olacak şekilde)
  5. Meslek içi eğitime ilişkin belgeler (Varsa Odalar ve/veya çalışılmakta olan kurumlar tarafından düzenlenen meslek içi eğitimlere katılım sertifikaları, belgenin başlığını da içeren İngilizce özeti ile birlikte)
  6. Mesleğe ilişkin belgeler (Varsa, Oda Teknik dergilerinde veya Oda Bültenlerinde yayımlanan mesleki-teknik makaleler; Odalar veya çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından düzenlenen kurs ve seminerlerde eğiticilik; Odalar tarafından düzenlenen Sempozyum, Kongre, Konferanslara kayıtlı katılım)
  7. Akademik Çalışma (Varsa, ulusal ve uluslararası bilimsel yayınlarda yayımlanmış makale, kitap ve benzeri mesleki yayınlar; ulusal ve uluslararası sempozyum, kongre, konferans gibi mesleki - bilimsel etkinliklerde makale kabulü)
  8. Güncel tarihli oda kayıt belgesi (üyelik tarihi ve oda aidat borcu olmadığına bilgi içerir)
  9. Başvuru ücretinin ödendiğine dair dekont Başvuru ücreti olan 220 Euro Türkiye İş Bankası Yenişehir Şubesi 4218-7321416 (IBAN): TR55 0006 4000 0024 2187 3214 16) nolu hesaba yatırılacaktır.
  10. Başvurunun
    Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
    adresine yapıldığını belirten dilekçe [email protected] adresine gönderilecektir (Dilekçe örneği için
    Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
    .)
  11. Başvuru sahibinin mezun olduğu programın FEANI Index içinde yer almaması durumunda doldurup, bölüm başkanlığına onaylatacağı form için tıklayınız.
  12. Türkiye Ulusal İzleme Komitesi, gerekli gördüğü durumlarda başvuru sahiplerinden ayrıntılı bilgi ve belge isteme hakkını saklı tutar.
TMMOB’ye yapılan başvuru, kriterlere göre değerlendirilerek, Avrupa İzleme Komitesine (EMC) iletilecektir. TMMOB tarafından kabul edilmeyen başvurularda Avrupa İzleme Komitesi değerlendirme ücreti olan 165 Euro iade edilecek, Avrupa İzleme Komitesi tarafından kabul edilmeyen başvurular için para iadesi yapılmayacaktır.

  • EUR-ING Başvuruları
    Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
    adresinden yapılacaktır.
  • EUR-ING başvuru rehberine
    Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
    adresinden ulaşabilirsiniz.
  • EUR-ING belgesi hakkında ayrıntılı bilgiye
    Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
    adresinden ulaşabilirsiniz.
  • Başvuru formları hakkında bilgiye
    Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
    adresinden ulaşabilirsiniz.

Önemli not: EUR ING Belgesi başvurusu
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
adresinden yapılacaktır. Transktipt ve alınan ders içeriklerine ilişkin döküman (başvuruda gerekli belgeler madde 2), başvuruya ilişkin güncel tarihli oda kayıt belgesi (başvuruda gerekli belgeler madde 7), başvuru ücretinin ödendiğine dair dekont (başvuruda gerekli belgeler madde 8), mezuniyet programı FEANI Index’te yer almıyor ise doldurularak bölüm başkanlığına onaylatılan form (başvuruda gerekli belgeler madde 10) ve başvurunun
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
adresine yapıldığını belirten dilekçe [email protected] adresine gönderilecektir. Değerlendirme dilekçenizin ulaşmasının ardından yapılacaktır
 
Üst