Filtre kağıtları hangi kodda?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim (1483)
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
Otomotiv filtlerinin kağıtları tehlikeli atık mıdır? Filtrenin kendisini değil ama sadece kağıt kısmını soruyorum. Yoksa tehlikesiz atık olarak kağıt karton gibi gönderilebilir mi?

Üyeler Görebilir
Otomotiv filtresi derken hangisini kastediyorsunuz? Yağ, Hava, Yakıt? Eğer tehlikeli bir madde (yağ vs.) temas etmemişse tehlikesiz olarak verebilirsiniz. Filtrenin durumuna bağlı olarak değerlendirme değişebilir. Çıkacak kağıt miktarını da göz önünde bulundurarak tehlikeli atık olarak göndermeniz sağlıklı olabilir.

Üyeler Görebilir
@Tarık Erdem Tarık bey öncelikle cevap için teşekkürler. Yağ ve yakıt filtrelerindeki kağıdın tehlikeli olduğuna eminim. Doğru söylüyorsunuz belirtmeliydim ben hava filtreleri için soruyordum aslında. Tehlikeli atık olarak gönderilecekse kırmızı atık kutularında biriktirmek ve 15 02 02 kodu ile göndermek uygun mudur sizce?

Üyeler Görebilir
Eğer oluşan atık hava filtresi miktarınız tonaj olarak yüksek ve çıkan kağıt atıkları geri dönüşüm firmaları tarafından ücret ile alınabiliyor ise tehlikesiz atık olarak göndermek adına analiz yaptırabilirsiniz. Tehlikesiz çıkarsa satarsınız. Ama tonajı düşük ise tehlike atık olarak (150202) göndermeniz daha uygun olabilir.