Fsc belgesi hakkında bilgisi olan?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim (f9d8)
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
Merhaba FSC Belgesini belki duymuşsunuzdur. Genelde kağıt,mobilya,kereste fabrikaları vs alıyor. Bu belgeyi almak zorunlu mu? Yani her kağıt, mobilya vs. fabrikası bunu almak zorunda mı yoksa isteğe bağlı bir şey mi? örneğin ıso'ları almak zorunlu değil ama alınsa iyi olur. Bu belge de öyle mi?

Üyeler Görebilir
Merhaba, öncelikle bu tarz teknik konularda nedenini anlayamadığım şekilde anonim yazanlara cevap yazmıyorum ama bir yandan da yardımcı olabilme içgüdüme engel olamadığım için sorunuzu cevaplamaya çalışacağım. Öncelikle internetten araştırma yaptıysanız eğer FSC sertifikasının hangi kapsamda alındığını görmüşsünüzdür. FSC, Orman Yönetim Konseyi'nin belirlediği standartlara uygun ormanlardan elde edilen malzemelerle üretilen ürünler için kullanılır. Herhangi bir zorunluluğu bulunmamakta olup mevcut durumda müşteri talepleri doğrultusunda işletmelerde bulundurulmaktadır. Genel olarak yurtdışı firmaları talep ettiği ürünler için böyle bir şart koyar ve bu sertifikaya sahip ürünlerde etiket bulundurabilmek adına FSC sertifikası almanız zorunlu hale gelir. Bağımsız denetim firmaları tarafından denetimler yapılır ve sertifika alınır.

Üyeler Görebilir
Siz yine yardımcı olabilme içgüdünüzü bastırmayın. Anonim olmamın haklı sebepleri olabiliyor açıklamak istemediğim. Zaten anonim olmanın bir art niyeti olduğunu zannetmiyorum. Yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler gayet güzel anlatmışsınız sağolun :) @Tarık Erdem