Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Videoları paylaştığınız için çok teşekkürler. Bilgilendirici olmuş.
Piyasa da genel olarak böyle çalışıldığını biliyorum ama bir iki eleştiride bulunulmazsa doğru olmayacağına inanıyorum.
Özellikle ilk videoda (strafor geridönüşümünde) hiçbir iş güvenliği esasına dikkat edilmemiş. Strafor kristalleri kişinin soluk borusuna yapışıp onu boğabilir bile ya da eli makinenin içine giriyor, elini kaptırabilir.
Bununla birlikte hiçbir "good housekeeping" prensibine dikkat edilmemiş. Yani makine korumalı tasarlanmadığı için kristallerin büyük kısmı çevreye saçılıyor, bunları yerden sürüpürp katmak hem ekstra iş gücü demek hem de kontaminasyon (kirlilik) demek. Basit bir koruma haznesi tasarımıyla hem işçinin elini makineye kaptırma sorunu çözülebilir hem de kayıp olan kristaller kazanılabilinir. Bununla birlikte Çıkan ürün yerde değilde özel bir konteynırda nizami toplansaydı daha verimli olurdu sanki.
Hareketli sistemlerde koruyucu ekipman olmadan çalışma ve temiz üretim esaslarına uyulmadan yapılan işlemler diğer videolarda da mevcut.
Peki yönetmelikte ya da çevre izin konularında geri dönüşüm ve geri kazanım ayırımı var mıdır?
Çevre şehircilik bakanlığınında lisans belgesi olan firmalarda hiç geri dönüşüm belgesine sahip firma görmedim.
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.