Geri kazanım/bertaraf ?

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar ÖTA'lardan çıkan bazı atık kodlarını yılsonu ek4 bildiriminde geri kazanım mı bertaraf mı karar veremedim.

16 01 13* Fren sıvıları
16 01 14* Tehlikeli madde içeren antifriz sıvıları
16 01 07* Yağ filtreleri
16 08 07* Katalizörler
16 01 08* Cıva içeren parçalar
16 01 11* Asbest içeren parçalar

Bu atık kodlarından hangilerini bertaraf, hangilerini geri kazanım olarak bildirmeliyim?

Tehlikeliatık.com sitesinde genelde atık ara depolama firmaları karşıma çıkıyor, atık ara depolama bizde de var zaten. Umarım yardım edebilirsiniz. Teşekkürler şimdiden.

Üyeler Görebilir
Açıkçası il aramıyorum, bir kamu kurumunda çalışıyorum ve ihale yolu ile satış veya bertarafa gönderiliyor. Bana sadece sisteme hangisini ne olarak girmem gerektiği lazım, hangisini bertarafa, hangisini geri kazanıma göndericem :)

Üyeler Görebilir
Sena Bey, onu gönderdiğiniz veya göndereceğiniz firmalara sorun çünkü her firmanın lisanları farklı farklı olabilir. Eğer daha önce gönderdiğiniz firma varsa ve aynı firmaya verecekseniz UATF B nüshasında atık bertaraf/geri kazanım kısmında yazanı sisteme girmek durumundasınız. Aksi takdirde gerçeğe aykırı beyanda bulunmuş olursunuz.

Üyeler Görebilir
Teşekkürler Deniz bey o zaman ilk girişleri varsayımsal yapmak lazım, çünkü daha önce bu atıkların bertarafı veya geri kazanımı yapılmamış. ÖTA faaliyete yeni geçmiş ve dediğim gibi ihale yöntemi kullanılıyor. Nitekim ara depolama lisanslı firmalarda ihaleye katılabiliyorlar. Biraz birikip satıldıktan sonra ona göre girmeye başlarım o zaman :)