Geri Kazanım ve Geri Dönüşüm

Üyeler Görebilir
granül üretimi veya sadece kırma veya her ikisini yapan bir tesis geri kazanım mi geri dönüşüm lisansına mi sahip olmalıdır. csb geri kazanım için teknik şartlar mevcut. fakat bu ikisi kelime olarak farklı anlamda ama uygulamada nasıl?
 
Üyeler Görebilir
song93
Merhaba, ikisi ayrı manaya gelse de; uygulamada aynı geçerler. "Tehlikesiz Atık Geri Kazanımı" ya da "Ambalaj Atığı Geri Kazanımı" Lisansı başlığı altında izinler alınır. Eğer alacağınız atık ambalaj ise; Ambalaj Atığı Geri Kazanım Lisansı yolundan ilerleyeceksiniz. Ambalaj atığı dışındaki tehlikesiz atıklardan granül üretimi yapacaksanız bu kez Tehlikesiz Atık Geri Kazanımı Lisansı kısmından ilerlemeniz gerekiyor.
 
Üyeler Görebilir
Evet, geri kazanım olarak geçmektedir. Kesme, presleme, kırma, parçalama, öğütme gibi faaliyetleri sayabilirsiniz. Bir atığı aldıktan sonra bu işlemlerden geçirip, başka bir ürüne dönüştürerek firmalara satmak istiyorsanız tamamı Geri Kazanım Faaliyeti olarak geçiyor.

Derseniz ki atığı tesise alıp, sadece türüne göre ayırıp; sonra da bu atıkları Geri Kazanım Tesisleri'ne göndereceğim, o zaman yaptığınız işlemler Atık Toplama - Ayırma olarak geçiyor.
 
Üyeler Görebilir
@Cem Yılmaz çalıştığım tesis 2013 yilindan beri kırma için gerekli işletmeyi kurmuş betonarme yapı bıçaklar falan. fakat bu kapasite raporunda yok denetime de geldiler bir şekilde sakladılar ben bunu bildirirsem heralde işten kovulurum:) bildirmezsem vicdanim rahat degil ne yapmaliyim oneriniz var mi
 
Üyeler Görebilir
Ambalaj atığı , tehlikesiz atık toplama ayırma , plastik kırma işlemi yapan bir firma olarak sıfırdan tüm başvuruları yaptım. uygunluk yazısı için Ambalaj atığı toplama ayırma, Ambalaj atığı geri kazanım, Tehlikesiz atık toplama ayırma, Tehlikesiz atık geri kazanım şeklinde başvuru yaptım. Uygunluk yazısı sonrası GFB başvurusunda iş akım şeması ve proses özetinde başlıkları ''AMBALAJ ATIĞI VE DİĞER HURDA MALZEME TOPLAMA VE AYRIŞTIRMA, AMBALAJ VE TEHLİKESİZ PLASTİKLERDEN ÇAPAK GERİ KAZANIMI'' şeklinde düzeltip tekrar yüklemem istendi. Bilginize...
 
Üyeler Görebilir
Sanayi sicil belgesi olması ve bu kırma işlemlerinin de o belgede yazıyor olması gerekmekle birlikte bu belge güncellenerek bu işlemler eklenecekse en geç 30 gün gibi bir süre içerisinde bu makine işlemlerine başladığını beyan etmeniz gerektiğini aksi daha uzun süre belirtmeniz durumunda tesisin ilgili sanayi bakanlığı tarafından cezai işleme gireceğini unutmayın :D
 
Üyeler Görebilir
Tehlikesiz atık toplama ayırma, faaliyeti GFB'nin içinde olamaz. Burada hata yapmışsınz.

Kapasite Raporunuzdaki faaliyet konusu sanırım AMBALAJ ATIĞI VE DİĞER HURDA MALZEME TOPLAMA VE AYRIŞTIRMA, AMBALAJ VE TEHLİKESİZ PLASTİKLERDEN ÇAPAK GERİ KAZANIMI' olduğu için sizden böyle birşey istenmiştir.

herkes için geçerli bir durum değildir.
 
Üyeler Görebilir
Sadece ambalaj atığı toplama ayırma ve geri kazanım için başvuruldu tehlikesiz atik toplama ayırma için şube işlem yapıyordu fakat merkez içinde başvurduk genel olarak başvuru yaptığım işlemler konusunda yazdım.
Yaptığımız işlem ambalaj toplama ayırma ve plastik ambalaj kırma. 2 gün arayla uygunluk yazısı ve gfb için başvuru yaptım fakat ikisi arasında iş akım şemasında istenilen başlık değişikliğini belirttim
 
Üyeler Görebilir
Merhabalar;

Lisans konusu yalnızca 'Ambalaj Atığı Geri Kazanım' olan bi firma; bu lisans ile Toplama Ayırma Faaliyeti de yapabilir mi?
Yoksa mutlaka 'Ambalaj Atığı Toplama Ayırma' konusunu da lisansa ekletmesi gerekir mi?
 
Üst