Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bu biraz karmaşık bir konu ama sınavda isem cevap olarak "Tom Reynolds'a göre 0,09 ile 0,91 m/sn arasında seçilir" derim. Gerçek hayatta ise işler böyle yürümeyecektir. Çevre Mühendisliğinde Temel İşlemler ve Süreçler kitabında sayfa 170-200 arasına bakmanızı öneririm.
cagatayucarPardon ben de flokülasyon başlığından değer verdim. Notlarıma bakar biraz çalışır yardımcı olmaya çalışırım ama hatırladığım kadarıyla önce biz hız gradyanı tercih edip oradan karıştırıcı hızını bulacağız. Hız gradyanı için aynı kaynakta aralık belirtiliyor. Öyle ilerleyebibilir misiniz?
Adem PiştofoğluDediğiniz gibi de olabilir hocam. Hız gradaynını karıştırıcı gücünü hesaplamak için kullanıyoruz. Karıştırıcı gücü de pedal alanını bulurken gerekiyor. Oradan bir şeyler yapılabilir belki.
Çevre Mühendisliğinde Temel İşlemler ve Süreçler kitabında hızlı karıştırma ünitesinde pedal hızlarının 20-150 dev/dak arasında olduğu belirtilmiş. Veysel Eroğlu’nun Su Tasfiyesi kitabında hızlı karıştırıcıda pedal kullanımında boyutlandırmayı içeren örnek 288. Sayfada verilmiş, işlemde bütünlük olması için örneğin tamamının görüntülerini aşağıya ekliyorum.
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.