Hızlı karıştırma pedal hızı

Üyeler Görebilir
Merhaba, Koagülasyon ve nötralizasyonda pedal hızı 'v' olarak ifade ettiğimiz değeri hangi aralıklarda seçmeliyiz?
 
Üyeler Görebilir
Bu biraz karmaşık bir konu ama sınavda isem cevap olarak "Tom Reynolds'a göre 0,09 ile 0,91 m/sn arasında seçilir" derim. Gerçek hayatta ise işler böyle yürümeyecektir. Çevre Mühendisliğinde Temel İşlemler ve Süreçler kitabında sayfa 170-200 arasına bakmanızı öneririm.
 
Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
cagatayucarPardon ben de flokülasyon başlığından değer verdim. Notlarıma bakar biraz çalışır yardımcı olmaya çalışırım ama hatırladığım kadarıyla önce biz hız gradyanı tercih edip oradan karıştırıcı hızını bulacağız. Hız gradyanı için aynı kaynakta aralık belirtiliyor. Öyle ilerleyebibilir misiniz?
 
Üyeler Görebilir
Çevre Mühendisliğinde Temel İşlemler ve Süreçler kitabında hızlı karıştırma ünitesinde pedal hızlarının 20-150 dev/dak arasında olduğu belirtilmiş. Veysel Eroğlu’nun Su Tasfiyesi kitabında hızlı karıştırıcıda pedal kullanımında boyutlandırmayı içeren örnek 288. Sayfada verilmiş, işlemde bütünlük olması için örneğin tamamının görüntülerini aşağıya ekliyorum.1691661797470.png
1691661820327.png
1691661833050.png
 
Üst