Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
hangi sektör ne kadar günde ne kadar su kullanıyor?
merhaba arkadaşlar okuldaki bir proje ödevimiz için gebze ilçesindeki fabrkilar günde yaklaşık olarak nekadar su kullanıyor?elinde bununla ilgili bilgi belge ve isatik olan varsa paylaşırsa çok sevinirim
Bunu bu şekilde bulmanız zor olacaktır.
Bunu bulmak için önerim şu yönde olacaktır size.
1. Gebzede faaliyet gösteren firmaları gezerek su tüketimlerini öğrenebilirsiniz. (Tabi verirlerse)
2. ISU (izmit su işleri) ne gidip gebze bölgesindeki sanayi tesislerine toplamda ne kadar su verildiğini öğrenebilirsiniz.
2. daha pratik ve akılcıl bir yöntem gibi duruyor. Başarılar dilerim.
ben de çiğit, ayçiçek, soya, kanola gibi bitkisel yağ elde eden endüstrilerde bu hammaddeler işlenirken ne kadar su harcanıyor ve atıksu çıkıyor onu arıyorum. Bulursam yazarım buraya belki işinize de yarar. Siz bulursanız da bana haber verin. (:
Proseste 10 ton yağ üretimi için yaklaşık 8 ton suya
ihtiyaç vardır. Kullanılacak suyun tamamı atıksuya dönüşecektir. Tesisin günlük rafine yağ
üretim kapasitesi 60 ton/gün’dür. Buna göre günde yaklaşık 48 ton atıksu oluşması
beklenmektedir. Nötralizasyon aşamasında, günde yaklaşık 18 ton, deodorizasyon işleminde
ise günde yaklaşık 30 ton atıksu oluşacaktır.
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.