Havalandırma havuzu

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar. Ben Van su ve kanalizasyon idaresi genel müdürlüğünde çevre mühendisiyim. Arıtma Tesisi Operatörüyüm. Bildiğiniz gibi belediyeler arıtma tesisi yaptığı zaman İller Bankası ile beraber yapmaktadır. İller bankası artıma tesisini bitirdikten sonra yüklenici firmayla beraber 1 yıllık işletme süresince işletir ve kesin kabulle Belediyeye teslim eder.
Şuan yapılan bir arıtma tesisinde Havalandırma Havuzunda projeyle uyuşmayan bir hata yapılmış. Hata şöyle ;
-Havalandırma havuzunda baston,dalgıç perde duvarları,perde duvarlar diye nitelendirilen kısımlar projeye göre ters yapılmış. Bu hatanın tesisin işletilmesine herhangi bir etkisi olur mu ? Proses hatalarına sebep olur mu? bununla ilgili doküman veya değerli fikirlerinizi bekliyorum . Herkese kolay gelsin.

Üyeler Görebilir
proje de belirtilen ölçülerde mi ters yapılmış.
birde 1 yıl işlettikten sonra ve çevre izinlerini aldıktan sonra devretmesi lazım.
çevre izinleri ilgili duruma bir bakmanda fayda var. veya sözleşme/şartnamede belirtilmiştir.

Üyeler Görebilir
@bll_2081
Yok onla ilgili mevzuatta sıkıntı yok . Yükleniciye hepsini aldırarak kesin kabul yapıyoruz . Nerden bahsettiğimi anladınız mı tam olarak .havalandırma havuzunda bulunan suyun akış yönünü gösteren baston şeklindeki perdeler. Projeye uygun değil , proses hatası var mı yok mu ?

Üyeler Görebilir
Havalandırma havuzunda havanın homojen bir şekilde dağılması ve bekleme süresi önemli , eğer bu hata aktif çamurun akışını engellemiyorsa ,vorteks gibi yada flokları dağıtıcı durumlara sebebiyet vermiyorsa sıkıntı olacağını sanmıyorum. Tavsiyem hata olan yeri gözlemleyin anormal akış hareketleri varsa bi sorundur. Ancak süreci olumsuz etkileyeceğini düşünmüyorum.. İyi Çalışmalar.