Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İnci Şahininci hanım merhaba, benim çevre hedeflerine sera gazını sayısal olarak eklemem gerekiyor. ancak firmam karbon ayak izini dışarıdan bir bütçeyle şu anlık hesaplatamayacağını söylüyor. Ben hesaplamaya çalışsam doğru bir hesaplama olmaycaktır. sonrası için sıkıntı olacaktır. bana çevre hedeflerine sera gazı için hedef belirlemeye yardımcı olabilir misiniz?
Hilal ŞekerKendiniz hesaplayabilirsiniz. Bunun kurslarına katılmanızı öneriririm daha önce katılmadıysanız. Doğrulama kısmı sonraki aşama. Hesaplarınızı doğrulatmaya daha sonra da başlayabilirsiniz.
Hesaplamalarınızı yaptıktan sonra her gösterge için hedef belirtebilirsiniz.
Örneğin araçlardan kaynaklanan Kapsam 1 emisyonlarınızı hesapladınız diyelim. Sonraki yıl 10% düşürmek güzel bir başlangıç olabilir. Yada daha zorlayıcı hedeflerinde önü açık şirket kültürünüze göre.
esrasinikMerhaba,
Daha önce forumda açılan başlıkta yardımcı olacak kaynaklar paylaşılmış. Bende bulunan tekstil firmasında yapılmış iki çalışmanın da faydalı olabileceğini düşündüm.
Ekli dosyalar
Tekstil endüstrisi kaynaklı emisyonlarının iklim değişiklikleri üzerine etkileri.pdf
2.4 MB
· Görüntüleme: 328
Tekstil Endüstrisinde Karbon Ayak İzinin Belirlenmesi-fabrika bölümleri.pdf
esrasinikfirdevs hanım merhaba, karbon ayak izini kendiniz hesaplayabildiniz mi ? benimde hesaplamam gerekiyor çevre hedeflerine sayısal veri girmem gerekiyor yardımcı olabilir misiniz?
Merhaba, benim elimde taşıma kaynaklı oluşan emisyonların bir hesaplaması mevcut, ton.km cinsinden faaliyet verisi ve ve tonCO2eq cinsinden sonuç mevcut. Tersine işlemler ile ecoinvent emisyon faktörüne ulaşmak istiyorum ancak formülde başka bir birim dönüşümü var mı emin olamadım bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.