Kereste üretim tesisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim (cd9c)
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
Merhabalar, danışmanlığını yaptığımız bir kereste üretim tesisi var. Çevre İzin Lisans Yönetmeliğinde 6.2 ve 1.2.1 maddesine girmektedir. Tesiste fırın var o da kereste kesildikten sonra kurutma işlemi için gerekli. Bu kapsamda tesisimiz emisyondan çevre iznine tabii midir?

Üyeler Görebilir
Merhaba,

Muhtemelen emisyon konulu çevre izni almanız gerekecektir. SKHKKY Ekinde sayfa 48 "K) ONBIRINCI GRUP TESISLER : Sunta ve Benzeri Ağaç Ürünleri Üretim Tesisleri" için esaslar belirlenmiş. Göz atmanızda fayda var. Kolaylıklar dilerim.

Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Anonim (cd9c)Merhaba, büyük ihtimalle kapsama girersiniz. Kapasite raporunu da incelemek gerekir. Ham kerestenin nem oranını ayarlamak için kullanılan kurutma fırınlarındaki nefesliklerden emisyon ölçümü istenmiyor. Kesme, yontma, marangozhane gibi yerlede toz oluşumu olduğu için oraların baca ölçümleri isteniyor genelde. Kimyasal kullanilan yerlerden ve yakma kazanlarından da emisyon ölçümü istenir. Murat arkadaşımızın da bahsettiği gibi odun talaslarinin analizi yaptırılarak bakanlıktan biokutle görüşü alınabilir. Onay almadan yakarsınız ve tespit edilirse başınız çok ağrır.