Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Mezbaha atık suları arıtımı ile ilgili çalıştım ama istediğin bilgiler yanımda yok. Evdeki bilgisayarımda olması lazım. Öncelikle yoğun kan içeriği olduğundan dolayı kanı kesim sırasında ayırmalarını sağlaman arıtma kolaylığı açısından iyi olacaktır.En iyi proje eğer anlama sıkıntın olmazsa ekteki.
öncelikle kesimhane de hem kan hemde hayvanların beklediği alanda oluşan hayvansal dışkılardan kaynaklı kokular için yerleşim yerlerine uzak olmalı.
ayrıca hakim rüzgar yönü hesaplanıp ona göre proje hesaplanmalı.
ayrıca yeraltı suyuna sızıntısı konusunda gerekli önlemlerin alınması gereklidir.
gürültü de problemler arasındadır. başlıca bunlar geliyor
@Gökhan Taşdemir Hocam bu kaynağın yapımında ve incelemesinde bizzat bulunduğum için kesimhane ile ilgili istediğiniz bilgileri burdan bulamazsınız. Bu kitap atıksu ve atıksu arıtımı için genel bilgileri içeren tasarım rehberi.
[automerge]1562575862[/automerge]
ÇED ile ilgili dökümanlara bakabilirsiniz. Gerçi onlarda çok iyi mi bilemiyorum ama işinize yarar diye düşünüyorum. en azından yer konusunda bilgi sahibi olursunuz.
@buğlem ada Tabi. Paylaştığım ÇED dosyası içerisinden bakın isterseniz. Ayrıca çevre ve şehircilik bakanlığının e-çed uygulaması üzerinden de aratabilirsiniz.
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.