Üyeler Görebilir
Selamlar. Çöpten geri dönüşüm tesisinde üst fabrikada metal demir cam vb maddeler ayrıştırılarak benim bulunduğum ortadaki fabrika bölümüne geliyor. Burda ki kirli çöp poşetleri parçalanıyor sonra turbowash lar da yıkanıyor sonra tekrar parçalanıp densifire de agromel haline geliyor yani çöp poşetlerinden agromel hammaddesi üretiyoruz bende bu çöp poşetlerinin yıkanması sonucu kirlenen suyun arıtılmasını sağlayan kimyasal arıtma tesisinin arıtma operatörüyüm. Benim bu koi problemini çözmem lazım bu benim için çok ama çok önemli o yüzden detaylı yazdım umarım yardımcı olan çıkar. Arıtma çok basit kimyasal hazırlama ünitesi kimyasal karıştırıcılar çökeltme tankı ve bitanede filtrepress var. Kullanılan Kimyasallar pac17 anyonik polielektrolit aktif Karbon sönmüş kireç ve antifoam. Saatte 35 Ton su girişi oluyor yani saatte 35 Ton kirli su arıtıyorum. Çökeltme tankındaki çöken çamur belli bir süreden sonra ilk önce kabarcıklar belirerer tankın yüzeyine çıkıyor su tutarak çamuru çökeltiyorum 15 dk sonra birdaha çıkıyor ve sonunda taşma yolu ile kum filtresine gitmek üzere akan temizsu ya çamur karışıyor yani su kirleniyor. Su kirlenmediği zaman bile çıkış temiz suyunun koi si çok yüksek çıkıyor. Bunun nedeni nedir lütfen yardımcı olun bu çok önemli benim için.. 2 sorun var çökeltme tankının üzerine çamurun çıkması ve koi nin çok yüksek çıkması. Şimdiden teşekkürler herkese..