Kurşun yelekler

Üyeler Görebilir
arkadslar merhaba
hastanlerdekullanılan kurşun yeleklerin imhası nasıl yapılır bunu hangi kurum yapar.danışmanlğını yaptığınız herhangi bir hasteneden bu tarz atık oluşumu söz konusu olduğunuda ne tür yol izledinizbu konu hakkında bilgisi olan varmıdır acaba

niye kimse cevap yazmazki :(

Üyeler Görebilir
@Duygu Dilek bi arkadaş var kamu hastaneleri birliğinin çevre mühendisi.. 1 dk

@Duygu Dilek (taek) türkiye atom enerjsi kurumunun yetkilendirdiği firmalar varmış.. taek ile irtibata geçip bölgenizdeki yetkili firmaya ulaşabilrsiniz...

Üyeler Görebilir
bu konu sorun oluştuğunda direk aklıma gelen kurum TAEK oldu işte problem burda @ÖzcanÇoluk taek ile görüştüm içerisinde kurşun oldğuu için biz imhasını yapmıyoruz dediler :(

Üyeler Görebilir
@Duygu Dilek çalıştığınız kurum kamu mu özel mi, eğer kamu ise malzemenin TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİNE uygun olarak hurdaya ayrılması gerekir (tüketim malzeme taşınır grubunda yer alır diye düşünüyorum kurşun yelekler). Sonrasında ise kamu ise MAKİNE KİMYA ENDÜSTRİSİNE vermek gerekiyor, yazı yazıp çağırıyorsunuz gelip alıyorlar. Eğer altı ay içinde gelip almazlarsa sizde satışını gerçekleştirebilirsiniz. MKE de alıp satıyor zaten. Biz kurşun materyallerimiz için bu yolu izledik. MKE açısından yönetmeliği hatırlayamadım hatırlayınca ismini yazacağım. İlk olarak MKE ile görüşmeniz daha ideal olacaktır.

Üyeler Görebilir
kamuyu kapsayan bir yönetmelik
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
... Sizin atıklarınız açısından ise Makine Kimyayı arayıp sormanız en doğrusu olur, makine kimyanın işleyişi nasıl oluyorsa, onlar sizi yönlendirecektir. Eğer yasal olarak böyle bir zorunluluk yoksa, atık kod listesinden en uygun atık kodu ve lisanslı firmayı bulmanız yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Üyeler Görebilir
@Elif İlkem İnci herhangi bir sonuca ulaşılmadı elif hanım MKE bilgilendirme mesajı atım gelen cevapmkee.png TAEk le görüşmelerim de sonuç bulmadı ikilemde kaldım gitti ne olucak bnde bilmiyorum :) sanırım sessize hastanenin bir köşesinde kalacak

Üyeler Görebilir
@Duygu Dilek geçenlerde bir hastaneden öyle bir atığım çıkmıştı. Kurşun geri dönüşüm firmaları ile irtibata geçin onlar bedelsiz alıyor. Tabi radyasyon ölçümü sınır değer altında çıkarsa

Üyeler Görebilir
Kurşun yeleklerle ilgili durum yani tehlikesiz atık olarak kurşun kodu ile uzaklaştırılması konusunda bir değişiklik oldu mu o günden bugüne