Laboratuvarlarda kullanılan kimyasalalr hangi yönetmelik kapsamında yer alır

Üyeler Görebilir
merhaba arkadaşlar,

madencilik sektöründe ocaktan çıkarılan madenin kimyasal içeriğine bakmak için deneme analizleri yapılıyor bu esnada da günlük 5-10 litre gibi asit veya bazlar kullanılıyor. maden ile analizi yapıldıktan sonra kalan çözelti yani kimyasal atık olarak mı değerlendiriliyor? araştırdığım kadarıyla nötr vaziyette zararsız çözelti kalıntısı oluşuyormuş fakat bu durumu mevzuat çerçevesinde nasıl değerlendirmeli?
bilgilerinizi beklerim.
 
Üyeler Görebilir
@shalic
Biz de lab/analiz faaliyetleri sonucu oluşan kimyasal atıklarımızı,
160506 - Laboratuvar kimyasalları karışımları dahil tehlikeli maddelerden oluşan ya da tehlikeli maddeler içeren laboratuvar kimyasalları
kodu ile bertarafa gönderiyoruz.
Eğer 01 (maden) grubundan uygun bi kod belirleyemediyseniz bu kod tariflediğiniz atığı kapsayacaktır sanıyorum.
 
Üyeler Görebilir
teşekkürler @hersanlioglu peki nereye gönderiyorsunuz, birde tabi taktir edersiniz maden ocakları merkeze çok uzak yerler ve belirli bir miktara ulaşmayan hiç bir atığımızı aldıramıyoruz kolay kolay gelmiyorlar. sizdeki miktarlar yüksek mi bizde ayda 100 litre anca oluşuyor.
 
Üyeler Görebilir
bizde de 6ayda 25kg kadar oluşuyor, miktar daha az yani.
İstaç'a gönderiyoruz. Alabilecekleri diğer tehlikeli atıklarla birlikte, tek seferde birden çok atık gönderimi aynı firmaya yapıldığı için sorun yaşanmıyor nakliyat sırasında.
Siz de böyle deneyebilirsiniz.
@shalic
 
Üst