Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sınavımla ilgili bu birbirine benzer 2 soru var fakat nasıl bir yol izliceğimi ve adsorbsiyon eğrilerinden nasıl sonuç elde edileceği konusunda bi sorun var. Nasıl ilerletebilirim acaba ?
Sorunu çözdüm arkadaşım ancak kendi varsayımlarımı yaparak çözdüm. Soruyu soran veya yazan arkadaş eksik bilgi vermiş. Kullanılan aktif karbonun granül aktif karbon mu toz aktif karbon mu olduğu yazmıyor, başlangıç konsantrasyonu yazmıyor vs vs... Hatta ikinci soruda hacim veya debiye ait hiç bilgi yok. Her neyse, ben yaygın olarak kullanılan granül aktif karbona göre hesap yaptım, başlangıç konsantrasyonunu da ilk değeri aldım. Soruların ikisi de aynı zaten, sadece ilk yazdığın soruyu çözdüm. Eğrilerle ilgili nasıl fikir yürüteceğini de yazdım, varsayımlarım da yanlış veya farklıysa kendi değerlerin ile değiştirebilirsin. 2.si de artık zahmet olmaz diye düşünüyorum. Bu arada umarım doğru çözmüşümdür, hata varsa düzeltirsin artık. Okul biteli asır geçmiş gibi geldi çözerken
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.