Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
işletmesini yaptıgım tesise gelen ham suda mangan miktarı 0,450 mg/lt su kaynagımızda sıcaklık tabakalaşması oldu ve manganı düşüremiyoruz yanı sıra berbat bir kokuda var bu konudaki önerileriniz nelerdir
genellikle yer altı sularında(oksijensiz sularda) meydana gelen bir problem. Limit değeri 0,05 mg/lt'ye kadar problem teşkil etmiyor ama sizin değer yüksek. Su kaynağınızı nereden olduğunu öğrenmekle başlayın derim, suya bir karışım söz konusu olabilir. Mangan+2 forma olduğunda oksitleyerek +4 formuna geçirebilirsiniz. Sistem olarak çözüm suya oksijen verecek(havalandırma mantığı) sonra filtrasyon yapmak. Son işlemde klor dozlamakta mümkün olabilir.
Kadir Bey'in dediği gibi önce kaynağa bakmanız gerekli ama o süre zarfında oksijen vererek yada kaskat havalandırma sisteminde revizyon yapılarak +4 formuna getirebilirsiniz
Kuvvetli oksitleyici olarak mangan mikarı yüksek olan tesislerde genelde potasyum permanganat kullanılır. Akabinde koagulant kullanarak manganın filtrede tutulması sağlanabilir.
su kaynagımız baraj ,su alma yapısı tabanda oldugu için yazın böyle bir sorun ortaya çıkıyor geçen yaz potasyum permanganat ile kısmende olsa olumlu sonuçlar almıştık, yine potasyum permanganat kulanıyoruz ama pek işe yaramıyor
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.