Mesleki̇ yeterli̇li̇k belgesi̇-tibbi̇ atik

Üyeler Görebilir
Merhaba arkadaşlar, danışmanlık hizmeti vermiş olduğumuz hastane personellerinin "Sağlık Kuruluşları Kaynaklı Tıbbi Atık Toplayıcısı Seviye 3 MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi" alması gerekiyor. Bunun için başvuru yapıldı..Elinde sınava çalışmak için kaynak olan var mıdır?

Üyeler Görebilir
Bu kuruluş eğitim vermiyor mu?
Eğitimin içeriğinde not verilmiyor mu?

İkisi de yoksa çözüm MYK açıp o standartın içeriğine göre internette not aramak.

Üyeler Görebilir
Bu eğitimi sadece bakanlık vermiyor mu? Sanırım şubat ya da mart ayında bu eğitim çevrimiçi olarak verilmişti. Hatta ben de şu an yenisinin açılmasını bekliyorum. Başka bir kurumun verdiği eğitimin mevzuata göre bir geçerliliği var mı? Yani olur da bir bakanlık denetimi olursa sıkıntı çıkmaz mı?

Üyeler Görebilir
mehmetilterİkisi ayrı şeyler. Buradaki sorun Mesleki Yeterlilik olayının ÇŞİDB ile ilgisinin olmaması. Sıkıntı daha büyük çünkü onu denetleyen Kurum MYK ve Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. Bahsettiğiniz meslek grubunda MYK Belgeli birini çalıştırmak zorunlu. Hatta öyle bir noktaya gelinecek ki yakında her meslekte bu zorunluluk gelecek. Çevre Bakanlığı eğitimleri ayrı.

Üyeler Görebilir
Bakanlık hızlı davranarak Yönetmelik maddesi olarak zorunluluğu eklemiştir

Tıbbi atıkların toplanması, taşınması, geçici depolanması ile sterilizasyona tabi tutulması ve bertaraf edilmesi süreçlerini kapsayan tıbbi atık yönetiminde görevlendirilen veya görevlendirilmesi öngörülen tüm personel, ilgili alanda MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak zorundadır.”

Üyeler Görebilir
MErhabalar,

MYK belgesi almak için sınava giriliyor ancak kişiler öncesinde bir eğitime tabi tutulmalı. Eğitimi nereden alabilirler?

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar merhaba, İstanbul'da bulunan fabrikamız da çalışan atık toplayıcı arkdaşımız için tıbbi atık mesleki yeterlilik belgesi almak istiyoruz, önerebileceğiniz kurum varmıdır?