Mobilya Üretim Atıkları

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar, Mobilya sektöründe üretim sırasında ayrıştırma yapılıyor fakat yerden süpürülen kumaş, sünger, elyaf, deri, astar, ahşap, keçe gibi küçük parçalardan oluşan birde karışık atık oluşmaktadır. Bunlar miktar olarak fazla olmakla birlikte bertarafı konusunu çözüme kavuşturamadım. Belediyenin fabrika içerindeki konteynerlara bunu torbalarla koysak sorun olur mu? Yoksa yakmaya göndermem mi gerekir?

Üyeler Görebilir
normalde izenmesi gereken yöntem
1)atık kod listesine göre atığın bölümü ve kodu listeye göre tayin edilir
2)bu işlemden sonra
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
bu web sayfasından ve
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
ve bu sayfadan atık kod listesine göre bertaraf tesisi seçilir.

fakat sen belediye bidonlarına koyacaksan ki katı atıkların kontrolü yönetmeliğinde belirtilene gelirsek Katı At ıklar ın T o p l a n m a sı Madde 18 evsel veya evsel nitelikli endüstriyel çöpleri dediğine göre yasayı doğru yorumlaman gerekir ki bence senin yaptığn hatalı olur

Üyeler Görebilir
Atığın kod seçiminde bana yardımcı olabilirmisiniz? İşin içinden ben çıkamadım. Mobilya üretiminde atıkları ayrıştırıyoruz fakat sonunda (sünger parçaları, karton-kağıt parçaları, plastik parçaları, kumaş-deri kırpıntıları, keçe parçaları) karışık küçük parçalar halinde birikiyor. Karışık ambalaj atığı kodu 15 01 06 doğru olur mu?

Üyeler Görebilir
sizin dediğiniz karışık atık tamam ama ambalaj atığı diye mi geçiyo ondan emin olun bence. neyin ambalaj olduğu neyin olmadığını yönetmelikden bi araştırın bence. kolay gelsin...

Üyeler Görebilir
öncelikli olarak mobilya firmasının proje tanıtım dosyasına bak bakalım orada atıkları kod olarak vermişler mi?
atık kod listesine bakalım bölüm olarak 03 te
(03) Ahşap işleme ve kağıt, karton, kağıt hamuru, panel (sunta) ve mobilya üretiminden kaynaklanan atıklar,

alt indekstede
03 01 99 Başka bir şekilde tanımlanmamış atıklar kısmına girmektedir.

Üyeler Görebilir
şimdi 1.adımı attık
2.adım bu atıklar tehlikeli atıklar sınıfına giriyor mu?
burada tehlikeli atıkların kontrol yönemeliği devreye girecek oradan bunun sınıfına girip girmediğine bakacaksın
3.adım atık yönetim planını çıkartacaksın ama iş akım ve proses üzerinde hangi atıkların nereden çıktığını göstereceksin
4.adım tesis yetkilileri daha önce taahhütte bulunmuşlar mı herhangi bir şekilde ona bak
daha sonra atığın koduna göre bertaraf yada gerikazanma kısmına bakacaksın

il çevreye bir görüş sorabilirsin yada mosdere